Θρήνος! Πέθανε πασίγνωστος τραγουδιστής

Απέραντη θλίψη!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Θρήνος! Πέθανε πασίγνωστος τραγουδιστής

Θρήνος έχει ξεσπάσει στον καλλιτεχνικό χώρο με την είδηση πως πέθανε ένας πασίγνωστός τραγουδιστής σε ηλικία 75 ετών, σκορπώντας τη θλίψη στους χιλιάδες θαυμαστές του ανά τον κόσμο.

Ο λόγος για τον Κεν Χένσλεϊ, ο οποίος ήταν μουσικός και τραγουδοποιός γνωστός από τη συνεργασία του με το ροκ συγκρότημα της δεκαετίας του ’70, Uriah Heep.

Συνθέτης μεγάλων επιτυχιών του γκρουπ, κιθαρίστας και κιμπορντίστας, ο Κεν Χένσλεϊ είχε πρόσφατα ολοκληρώσει το νέο του άλμπουμ, με τίτλο My Book of Answers, το οποίο επρόκειτο να κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2021.

Ο εκπρόσωπός του δήλωσε ότι πέθανε «ήσυχα μετά από πολύ σύντομη ασθένεια», ενώ θρήνος ξέσπασε και με την είδηση του θανάτου του Κωνσταντίνου Αντίοχου.

Πέθανε ο Κεν Χένσλει

Ο κιθαρίστας της μπάντας Uriah Heep, Μικ Μποξ, δήλωσε ότι είναι «βαθιά σοκαρισμένος… Ο Κεν έγραψε μερικά καταπληκτικά τραγούδια στη θητεία του με το συγκρότημα, και θα παραμείνουν μουσική κληρονομιά που θα είναι στην καρδιά των ανθρώπων για πάντα».

Ο Χένσλεϊ βοήθησε στη διάδοση του συνθεσάιζερ στο πλαίσιο ενός αναδυόμενου σκληρότερου ροκ ήχου και έγραψε και τραγούδησε ένα από τα βασικά κομμάτια της μπάντας, το συγκλονιστικό folk-rock τραγούδι Lady in Black. Έγραψε επίσης το Easy Livin ’, το οποίο έγινε επιτυχία σε ολόκληρη την Ευρώπη το 1972.

Ο αδελφός του Κεν Χένσλεϊ, Τρέβορ έγραψε στο Facebook: «Η όμορφη σύζυγός του Μόνικα ήταν στο πλευρό του και παρηγορούσε τον Κεν τα τελευταία του λεπτά μαζί μας. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από αυτήν την τραγική και απίστευτα απροσδόκητη απώλεια».

Πηγή: in.gr

Θρήνος! Πέθανε ο Νότης Λαλαίτης

Θρήνος έχει ξεσπάσει στον καλλιτεχνικό κόσμο με την είδηση που πέθανε σε ηλικία 75 ετών, ο Νότης Λαλαίτης, μέλος του συγκροτήματος Idols. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Την είδηση έκανε γνωστή μέσα από μία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Έφυγε από κοντά μας χθες 2/11 ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένας σπουδαίος μουσικός ο Νότης Λαλαίτης που σφράγισε με τη μουσική του την γενιά του ‘60 κι ‘70 αφού ήταν ένα από τα στελέχη των θρυλικών Ιdols.

Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια 2/3/45, κι αργότερα συνεργάστηκε με τον Ντέμη Ρούσσο. Οι νότες του θα μείνουν για πάντα. Είχα την τύχη να τον γνωρίσω και το Τασεη τον τίμησε πέρυσι για την προσφορά του με το ημερολόγιο που ήταν αφιερωμένο στους Έλληνες καλλιτέχνες που μας τίμησαν με την καριέρα τους απανταχού της Γης», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας, ενώ θρήνος έχει ξεσπάσει και για το θάνατο γνωστού δημοσιογράφου.

Νότης Λαλαίτης θάνατος