Κορωνοϊός: Έφυγε από την ζωή ο Σάεμπ Ερεκάτ

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής των Παλαιστινιών

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: Έφυγε από την ζωή ο Σάεμπ Ερεκάτ

Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό στα 65 του χρόνια ο Σάεμπ Ερεκάτ, ο επικεφαλής διαπραγματευτής των Παλαιστινίων που είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό τον προηγούμενο μήνα και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση. Την είδηση του θανάτου του μετάδωσαν το πρωί της Τρίτης διεθνή ΜΜΕ.

Ο 65χρονος γενικός γραμματέας της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό στις 8 Οκτωβρίου και θεωρούνταν ευάλωτος στην covid-19 καθώς το 2017 είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση πνεύμονα στις ΗΠΑ.

Μερικές μέρες μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων τον περασμένο μήνα, ο Ερεκάτ μεταφέρθηκε από τη Δυτική Όχθη, όπου διαμένει, σε νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ. Δυστυχώς, η μάχη που έδωσε τις επακόλουθες εβδομάδες δεν είχε αίσια κατάληξη και ο Ερεκάτ κατέληξε τις περασμένες ώρες.

Μέλος της Φάταχ, της ισχυρής πολιτικο-στρατιωτικής οργάνωσης στους κόλπους της ΟΑΠ, ο Ερεκάτ υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα της παλαιστινιακής ηγεσίας επί δεκαετίες.

Υπήρξε ένας από τους ανώτερους σύμβουλους του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς ενώ είχε υπηρετήσει σε υψηλά αξιώματα και υπό τον προκάτοχο του Αμπάς στην ηγεσία, τον Γιάσερ Αραφάτ. Ανακοινώθηκε η έγκριση του πρώτου φαρμάκου αντισωμάτων!

Πηγή: protothema.gr

Κορωνοϊός: 12 νέοι θάνατοι σήμερα - 837 νεκροί συνολικά στην χώρα μας

Ολοένα και μεγαλώνει η λίστα των νεκρών από κορωνοϊό στη χώρα μας. Ήδη σήμερα, έχουν καταλήξει 12 συμπολίτες μας, μετά το χθεσινό θλιβερό, ημερήσιο ρεκόρ των 41 θανάτων.

Ειδικότερα κατέληξαν:

- Δύο ασθενείς 83 και 72 ετών στο Παπαγεωργίου, που νοσηλεύονταν σε απλή κλίνη

- Μία 76χρονη στο Σωτηρία

- Ένας 77χρονος στον Ευαγγελισμό, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ

- Ένας 92χρονος που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου

- Μία 70χρονη στο Ιπποκράτειο

- Μία 78χρονη στο Μποδοσάκειο Πτολεμαϊδας, η οποία φιλοξενούταν σε γηροκομείο στις Σέρρες πριν τη νοσηλεία της

-Ένας 96χρονος στο Νοσοκομείο Άγιος Παύλος στη Θεσσαλονίκη.

- Μία 69χρονη στο Νοσοκομείο Πατρών Άγιος Ανδρέας

- Δύο ασθενείς από το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, ένας 81 χρονος και ένας 84χρονος

- Μία 87χρονη στα Ιωάννινα.

Όλοι οι ασθενείς που κατέληξαν σήμερα έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 833.

Πηγή: protothema.gr

Κορωνοϊός: 1.490 κρούσματα στη χώρα μας

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας που εξεδόθη το απόγευμα της Δευτέρας, εντοπίστηκαν συνολικά 1.490 νέα κρούσματα του ιού, ενώ οι νεκροί σήμερα ανέρχονται στους 41.

390 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική και 412 στην Θεσσαλονίκη. 239 είναι οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στον αριθμό ρεκόρ των 41. Δείτε εδώ το πλάνο που εξετάζει η επιτροπή για το lockdown.