Κορωνοϊός: Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη - Ελάχιστες οι ελεύθερες κλίνες ΜΕΘ

Με αυστηρότερα κριτήρια η επιλογή των ασθενών

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη - Ελάχιστες οι ελεύθερες κλίνες ΜΕΘ

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης φαίνεται να είναι κρίσιμη διότι στο ΑΧΕΠΑ κόσμος στήθηκε σήμερα στην ουρά για rapid test για τον κορωνοϊό, ενώ οι 258 κλίνες ΜΕΘ είναι ήδη κατειλημμένες και υπάρχουν ελάχιστες ελεύθερες για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Open.

Σε δηλώσεις του το πρωί της Τρίτης, ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του ΑΧΕΠΑ και μέλος της διοίκησης της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, Θανάσης Σιούλης τόνισε πως «η εικόνα που επικρατεί στην πόλη μας είναι τραγική. Πλέον το ΕΣΥ δοκιμάζεται.

Είναι μια κρίσιμη μέρα σήμερα με τη γενική εφημερία του νοσοκομείου μας. Ξεκινάμε με 0 κλίνες ΜΕΘ και διαρκώς υπάρχουν συζητήσεις και ανασχεδιασμοί πού θα εξευρεθούν κλίνες για να μπορέσουν να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη. Από κορωνοϊό πέθανε και ένα σπουδαίο όνομα.

Δυστυχώς είναι ανάλογη η εικόνα και στα υπόλοιπα νοσοκομεία. Οι ΜΕΘ έχουν κρασάρει, έχουν γεμίσει, επομένως βρισκόμαστε σε αδιέξοδα. Αυτό το οποίο διαμηνύονταν προ ημερών, ότι τα νοσοκομεία της πόλης θα φτάσουν να αντιμετωπίσουν τραγικές εικόνες που ζήσαμε προ 8μήνου σε άλλες χώρες της Ευρώπης».

«Θα φτάσετε σε σημείο να επιλέγετε ποιους θα διασωληνώσετε και ποιους όχι;» ρωτήθηκε για να απαντήσει: «Είμαστε πραγματικά σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση. Δεν υπάρχουν περιθώρια, αναγκαστικά πλέον θα πρέπει να γίνεται με πολύ αυστηρότερα κριτήρια η επιλογή από κάθε άποψη: ηλικιακά, βαρύτητα νοσημάτων κτλ διότι δεν υπάρχει χώρος, υπάρχει κορεσμός».

Πηγή: athensmagazine.gr

Κορωνοϊός: Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μια συγκινητική φωτογραφία από την ελληνική ΜΕΘ

Μια συγκλονιστική φωτογραφία μέσα από τη ΜΕΘ κάνει τον γύρο του Διαδικτύου. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη από την φωτογράφο Αλέξανδρο Μιχαηλίδη για το πρακτορείο SOOC. Στη φωτογραφία βλέπουμε μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού να κρατά ένα tablet μπροστά από ασθενή με κορωνοϊό στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας.

Ο ασθενής έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει μέσω βιντεοκλήσης με την οικογένειά του που ανησυχούν για την υγεία του.

Ο φωτογράφος μοιράστηκε την συγκινητική φωτογραφία στον λογαριασμό του στο Facebook, κάνοντας τους χρήστες να υποκλιθούν στο μεγαλείο της εικόνας που δεν φτάνουν οι λέξεις για να την περιγράψουν. Η φωτογραφία έγινε από τότε viral με πολλούς να την μοιράζονται στα social media. Αισιοδοξία για το εμβόλιο Pfizer!

Viral φωτογραφία από την ελληνική ΜΕΘ

φωτογραφία από την ελληνική ΜΕΘ κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Πηγή: iefimerida.gr