Lockdown 2: Τι ισχύει με τα σούπερ μάρκετ και τα περίπτερα

Αναλυτικά οι οδηγίες

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Lockdown 2: Τι ισχύει με τα σούπερ μάρκετ και τα περίπτερα

Αλλάζει το ωράριο λειτουργίας στα σούπερ μάρκετ αλλά και στα καταστήματα που παραμένουν ανοιχτά, μετά την αυστηροποίηση του lockdown για τον περιορισμό στα διασποράς στα κρούσματα από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση αναδιαμορφώνεται το ωράριο στα σούπερ μάρκετ, τα οποία πλέον θα κλείνουν στις 20:30 τις καθημερινές, αντί στις 21:00 που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, την Κυριακή δεν θα ανοίξουν, καθώς «αυτή τη στιγμή η ροή είναι φυσιολογική και υπάρχει επάρκεια, δεν υπάρχει λόγος για να ανοίξουν», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ. Διευκρίνισε πως σήμερα Πέμπτη κι αύριο Παρασκευή θα λειτουργήσουν μέχρι τις 21:00 και το Σάββατο κανονικά μέχρι τις 20:00.

«Από την ερχόμενη εβδομάδα τα σούπερ μάρκετ θα κλείνουν στις 20:30 για να δίνουν τον χρόνο σε πελάτες και εργαζόμενους να επιστρέφουν σπίτι τους. Την Κυριακή θα παραμείνουν κλειστά, καθώς υπάρχει φυσιολογική ροή και μεγάλη επάρκεια αγαθών, επομένως θα αποφύγουμε όποια μη αναγκαία κίνηση» τόνισε στην ΕΡΤ 1 ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Σχετικά με το take away ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι θα λειτουργεί έως τις 21:00, ενώ από εκείνη την ώρα κι έπειτα θα λειτουργεί μόνο το delivery. Δείτε την προειδοποίηση για το ενδεχόμενο τρίτο lockdown εδώ.

Πηγή: ethnos.gr

Κρούσματα κορωνοϊού σε μεγάλη δομή της Κρήτης και στην τοπική ΕΛ.ΑΣ

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ 40 νέων κρουσμάτων στην Κρήτη – με βάση τα επίσημα στοιχεία μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι της Παρασκευής – νέο συναγερμό στους κόλπους της αστυνομίας στο Ηράκλειο έχει προκαλέσει ένα ακόμα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοίού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για νεαρό αστυνομικό που υπηρετεί σε ειδική υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ και ενημέρωσε χθες ότι βρέθηκε θετικός στον νέο ιό.

Ο αστυνομικός παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό, χωρίς – όπως αναφέρουν οι πληροφορίες – σοβαρά συμπτώματα, ενώ άμεσα τέθηκαν σε εφαρμογή τα σχετικά πρωτόκολλα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης του cretalive.gr ο συγκεκριμένος άνδρας είχε βάρδια πριν από μια εβδομάδα, μαζί με ένα μικρό αριθμό συναδέλφων του, οι οποίο και υποβλήθηκαν σε τεστ, και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Να θυμίσουμε ότι πριν ένα μήνα θετικός στον κορωνοϊό είχε διαγνωστεί και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, ταξίαρχος Νίκος Σπυριδάκης.

Τότε όλα τα τεστ για κορωνοϊό, στα οποία υποβλήθηκαν αστυνομικοί και στενοί συνεργάτες του είχαν βγει αρνητικά.

Θετικός και προϊστάμενος σε μεγάλη δομή του Λασιθίου
Την ίδια ώρα κινητοποίηση έχει προκαλέσει και στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου η επιβεβαίωση κρούσματος κορωνοϊού σε μεγάλη δημόσια δομή. ΟΙ πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τον Διευθυντή της Δομής, ο οποίος και βρέθηκε θετικός στον ιό.

Πηγή: eleftherostypos.gr