Κορωνοϊός: 20 νέοι θάνατοι στην χώρα μας

Μεγαλώνει η λίστα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: 20 νέοι θάνατοι στην χώρα μας

Ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό στην Ελλάδα ξεπέρασε τους 1.000 και ολοένα και μεγαλώνει.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ συνεχίζει να είναι ασφυκτική, κυρίως στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα και στην Πέλλα, καθώς τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο εξέπνευσαν άλλοι 13 άνθρωποι, νικημένοι από τις επιπλοκές που προκάλεσε ο κορωνοϊός, ενώ από το πρωί σήμερα, έχασαν τη μάχη για τη ζωή τους άλλοι επτά ασθενείς.

Συνολικά, ο αριθμός των νεκρών μέσα σε λίγες ώρες άγγιξε τους 20 και έχει ξεπεράσει πλέον τους 1.000 συνολικά από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα της Παρασκευής, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 38 καταγεγραμμένους θανάτους και 997 θανάτους συνολικά στη χώρα από κορωνοϊό. Οι 399 (40.0%) αφορούσαν σε γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 80 έτη και το 96.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έκτακτη προειδοποίηση για τον κορωνοϊό - Πιθανό να χρειαστούν νέα lockdown!

Πηγή: iefimerida.gr

Κορωνοϊός: Είναι οριστικό! Κλείνουν τα σχολεία μέχρι τις...

Τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, λόγω της κατάστασης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, από Δευτέρα και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης εκπαίδευση. Δημοτικά, νηπιαγωγεία, γυμνάσια και λύκεια θα παραμείνουν κλειστά.

Εκπαιδευτική τηλεόραση, τηλεκπαίδευση. Από τις 9 το πρωί, από την ΕΡΤ 2, θα προβάλλονται εκπαιδευτικά μαθήματα για τους μαθητές του Δημοτικού. Την Κυριακή θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα. Η Τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη, θα έχει διάρκεια 30 λεπτά και θα πραγματοποιείται από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 για τα δημοτικά και από τις 2 έως τις 4 για τα νηπιαγωγεία. Την ώρα που οι νεκροί στην χώρα μας ξεπέρασαν τους χίλιους.

Γιατί προκρίθηκε το μεσημεριανό ωράριο. Για να διευκολυνθούν οι οικογένειες και για να μοιράζεται ο χρόνος σε όλους που κάνουν χρήση της τηλεργασίας και των άλλων μαθητών μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και για να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω το δίκτυο.

Τα μέτρα είναι καθαρά προληπτικού χαρακτήρα. Δεν υποδεικνύονται γιατί έχουμε παρατηρήσει επιβάρυνση του φορτίου στα σχολεία, αλλά για να περιοριστεί η κινητικότητα.