Κορωνοϊός: Θετικοί αναισθησιολόγος και νοσηλεύτρια του ΠΑΓΝΗ

Τι λένε οι πληροφορίες;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Θετικοί αναισθησιολόγος και νοσηλεύτρια του ΠΑΓΝΗ

Θετικές στον ιό είναι δύο γυναίκες από το προσωπικό του ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο Κρήτης. Πρόκειται για μία νοσοκόμα και μία αναισθησιολόγο οι οποίες, είχαν ήπια συμπτώματα κορωνοϊού, υπεβλήθησαν στο τεστ το οποίο βγήκε θετικό.

Άμεσα ξεκίνησε και η ιχνηλάτηση των επαφών τους τόσο στο οικογενειακό όσο και στο εργασιακό περιβάλλον, δεδομένου, ότι εργάζονταν μέχρι πρόσφατα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο γυναίκες είναι σε κατ' οίκον περιορισμό αφού η εικόνα της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία. Να σημειώσουμε πως, αν δεν πέσουν κάτω από 500 τα κρούσματα δεν θα γίνει άρση. Ποιος το είπε;

Κορωνοϊός: 2.835 κρούσματα και 38 θάνατοι χθες στην χώρα μας

Μειωμένος, αλλά κοντά στις 3.000 ήταν ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το Σάββατο. Πιο συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν 2.835 νέα κρούσματα, ενώ άλλοι 38 ασθενείς κατέληξαν εξαιτίας της φονικής ασθένειας.

Ο αριθμός, ωστόσο, των διασωληνωμένων έφτασε τους 366, αυξανόμενος κατά 30 από χθες Παρασκευή. Πρόκειται για νέο αρνητικό ρεκόρ, που αποτυπώνει ανάγλυφα την πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της πανδημίας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 2835 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 72510, εκ των οποίων το 54.0% άνδρες.

4622 (6.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 18812 (25.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

366 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 ετών. 112 (30.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 370 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 38 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1035 θανάτους συνολικά στη χώρα. 416 (40.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την τηλεκπαίδευση σε δημοτικά και γυμνάσια

Πηγή: protothema.gr

Κορωνοϊός: Ξεκίνησε η διαδικασία θανάτωσης των 2.500 βιζόν

Ξεκίνησε στην περιοχή του Βοΐου η διαδικασία της θανάτωσης, με ευθανασία, των γουνοφόρων ζώων βιζόν που προσβλήθηκαν από κορωνοϊό

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Κοζάνης, Θεόφιλος Καντζόγλου, θα θανατωθούν συνολικά περίπου 2.500 μινκ, στην περιοχή του Βόϊου, ενώ η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο. «Στη συνέχεια, η ταφή γίνεται σε μια υγειονομική τάφρο που έχει ανοιχτεί γι αυτό το σκοπό», δίπλα στο χώρο του εκτροφείου, σημείωσε.