Κορωνοϊός: 2.422 τα νέα κρούσματα - 63 θάνατοι

443 διασωληνωμένοι

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: 2.422 τα νέα κρούσματα -  63 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα2422 νέα κρούσματα κορωνοϊου στη χώρα, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 78825, εκ των οποίων το 53.8% άνδρες.

4685 (5.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 20225 (25.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

443 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 143 (32.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 392 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Δείτε το συγκινητικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Τέλος, έχουμε 63 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1228 θανάτους συνολικά στη χώρα. 502 (40.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

πηγή: protothema

Κορωνοϊός: Θετικός ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο καλός συνάδελφος Μανώλης Κωστίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη υποβλήθηκε σε τεστ μετά από αδιαθεσία που αισθάνθηκε και βρέθηκε ότι είναι θετικός.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο καλός δημοσιογράφος είναι στην 4η ημέρα της καραντίνας με ελαφρά συμπτώματα και απύρετος. Θα μείνει για άλλες 10 ημέρες στο σπίτι του στην Πόλη.

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα όλη η ομάδα του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός έχει τέσσερα μέλη θετικά στον ιό και μάλιστα σε τέσσερα διαφορετικά τεστ. Χθες κατόπιν εισήγησης της Υγειονομικής επιτροπής της ΓΓΑ απαγορεύτηκε να ταξιδέψει και έτσι η Euroleague ανέβαλλε τα εκτός παιχνίδια με Μπαρτσελόνα και Βιλερμπάν.

Σήμερα όμως αναβλήθηκαν ακόμη και οι ατομικές προπονήσεις των παικτών που είναι υγιείς.

Όπως επιβάλλει το πρωτόκολλο της κυβέρνησης άπαντες τέθηκαν σε απομόνωση και βρίσκεται ο καθένας σπίτι του.

Για αυτό δεν έγιναν νέα τεστ κορωνοϊού σήμερα, αλλά θα γίνουν αύριο το πρωί.

Τα αποτελέσματά των αυριανών εξετάσεων θα γνωστοποιηθούν το απόγευμα και αναλόγως τι θα παρουσιάσουν, θα πορευτεί η ομάδα σε θέμα ατομικής (και μόνο) προπόνησης.

Πηγή: gazzetta.gr