Αποφυλακίστηκε σήμερα ο Αρτέμης Σώρρας

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Αποφυλακίστηκε σήμερα ο Αρτέμης Σώρρας

Αποφυλακίστηκε στις 3 το μεσημέρι ο Αρτέμης Σώρρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνθρωπος που εχει καταδικαστεί σε έξι χρόνια κάθειρξη για απόπειρα απάτης αποφυλακίστηκε με όρους από τις φυλακές Χαλκίδας μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό τον Ιανουάριο του 2021.

Το protothema.gr επικοινώνησε με τον συνήγορο του 54χρονου κ. Βασίλη Χειρδάρη ο οποίος επιβεβαίωσε την είδηση για την αποφυλάκιση του εντολέα του.

Ο δικηγόρος του Αρτέμη Σώρρα ανέφερε επίσης πως «η έφεσή του κατά της καταδικαστικής απόφασης θα δικαστεί στο Πενταμελές Εφετείο στις 27 Ιανουαρίου 2021 και εκτίμησε ότι «θα απαλλαγεί πλήρως γιατί η κατηγορία δεν στέκει» Τραγωδία στις φυλακές Κορυδαλλού. Βρέθηκε νεκρός 29χρονος!

Που στηρίχθηκε η απόφαση για την αποφυλάκιση

Η αποφυλάκιση του Αρτέμη Σώρρα στηρίζεται στις ευνοϊκές διατάξεις της υφ’ όρων απόλυσης.

Ο κατηγορούμενος που ισχυριζόταν ότι έχει την οικονομική δυνατότητα να ξεπληρώσει πλήρως του χρέος του ελληνικού κράτους με ομόλογα ύψους 200 δισεκατομμυρίων ευρώ, κρίθηκε το 2017 ένοχος για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος, αλλά δεν παρέστη στη δίκη, με αποτέλεσμα να εκδοθεί εις βάρος του ένταλμα σύλληψης και να είναι καταζητούμενος για περίπου έναν χρόνο.

Τον Ιούνιο του 2018 , ο επικεφαλής των Ελλήνων Συνέλευσις συνελήφθη τελικά από τις αρχές στον Άλιμο.

Τον Δεκέμβριο του 2019 καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 6 χρόνια κάθειρξης χωρίς αναστολή για το αδίκημα της απόπειρας απάτης σε βάρος του Δημοσίου, αλλά αθωώθηκε από σειρά άλλων αδικημάτων.

Πηγή: protothema.gr

Αποφυλακίστηκε ο Νίκος Σειραγάκης

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα. Μόλις πριν από λίγα λεπτά έγινε γνωστή η είδηση πως ο παιδεραστής προπονητής, Νίκος Σειραγάκης, αποφυλακίστηκε μετά από 8 χρόνια από τις φυλακές Τρίπολης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Σειραγάκης, που είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης, από τα οποία εκτίει εκ του νόμου μέχρι 25 έτη, μόλις συμπλήρωσε τα προβλεπόμενα εκ του νόμου έτη έκτισης, κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης και βγήκε στις 22 Απριλίου.

Νίκος Σειραγάκης αποφυλάκιση

Ποιος είναι ο Νίκος Σειραγάκης που αποφυλακίστηκε - Το χρονικό του εγκλήματός του

Οι αποκαλύψεις για τη δράση του 47χρονου δασκάλου-παιδεραστή που έπιασαν στο κρεβάτι μαζί με δυο ανήλικα παιδιά στο Ρέθυμνο συνεχίζουν να σοκάρουν. Ο ίδιος παραδέχτηκε τις πράξεις του και αποκάλυψε πως όλα έγιναν με τη συναίνεση των παιδιών, προκαλλώντας με την απολογία του το μένος της ελληνικής κοινωνίας.

"Παραδέχομαι τις πράξεις μου. Έγιναν όμως με τη συναίνεση των παιδιών" είπε με θράσος ο 47χρονος δάσκαλος παιδεραστής από το Ρέθυμνο. Οι αρχές πιστεύουν ότι το έκανε τα τελευταία δέκα χρόνια, ενώ στη φυλακή βρέθηκε και γνωστός ηθοποιός.

Ήταν απόγευμα της 1ης Δεκεμβρίου του 2011. Οι αστυνομικοί σπάνε την πόρτα του διαμερίσματος του 48χρονου προπονητή και τον συλλαμβάνουν επ' αυτοφώρω σε ασελγείς πράξεις σε βάρος δύο 13χρονων αγοριών. Το πρώτο σοκ διαδέχονται νέα ισχυρότερα αφού οι αποκαλύψεις για την διεστραμμένη δράση του είναι καταιγιστικές και συνταράσσουν όχι μόνο την κοινωνία του Ρεθύμνου αλλά το πανελλήνιο.

Ασέλγησε σε 53 ανήλικα παιδιά

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου παραπέμπει τον 48χρονο για 53 περιπτώσεις ανηλίκων και ειδικότερα με τις κατηγορίες:

  • Για τετελεσμένη κατάχρηση σε ασέλγεια 25 ανηλίκων που δεν συμπλήρωσαν τα 14 έτη, κατά συρροή και κατ" εξακολούθηση, από γυμναστή-εκπαιδευτικό.
  • Για τετελεσμένη κατάχρηση σε ασέλγεια επτά ανηλίκων που συμπλήρωσαν τα 14 έτη, όχι όμως και τα 18, κατά συρροή και κατ" εξακολούθηση, από γυμναστή-εκπαιδευτικό.
  • Για αποπλάνηση δύο παιδιών που δεν συμπλήρωσαν τα 12 έτη, κατά συρροή και κατ εξακολούθηση.
  • Για τετελεσμένη και σε απόπειρα αποπλάνηση 13 παιδιών που συμπλήρωσαν τα 12 έτη, όχι όμως και τα 14, κατά συρροή και κατ" εξακολούθηση, κατ" ορθή μεταβολή της κατηγορίας.
  • Για τετελεσμένη και σε απόπειρα αποπλάνηση τεσσάρων παιδιών που συμπλήρωσαν τα 14 έτη όχι όμως και τα 15, κατά συρροή και κατ" εξακολούθηση.
  • Για ασέλγεια παρά φύση δύο προσώπων νεότερων των 17 ετών, κατά συρροή και κατ" εξακολούθηση.
  • Για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας δια ηλεκτρονικού υπολογιστή κατά συνήθεια.

Πηγή: iefimerida.gr