Κορωνοϊός: Κατέληξε ιερέας στο νοσοκομείο Νάουσας

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Κατέληξε ιερέας στο νοσοκομείο Νάουσας

Ένας 50χρονος ιερέας πέθανε σήμερα έχοντας προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Νάουσας όπου και κατέληξε, ενώ έγινε γνωστό ότι αντιμετώπιζε υποκείμενα νοσήματα.

Επιπλέον σύμφωνα με το τελευταίο ανακοινωθέν, σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού.

Αναλυτικά το ανακοινωθέν:

«Εξέλιξη πορείας υγείας Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου

Η κατάσταση της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου παραμένει σταθερή. Έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαιτούμενες εξετάσεις και ακολουθείται η ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή, σύμφωνα με τις υποδείξεις των θεραπόντων ιατρών». Δείτε αναλυτικά τον χάρτη των σημερινών κρουσμάτων.

πηγή: tovima

Κορωνοϊός: 108 οι θάνατοι σήμερα - 2.311 κρούσματα και 522 διασωληνωμένοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 2311 νέα κρούσματα του κορωνοϊου στη χώρα, εκ των οποίων 18 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 90121, εκ των οποίων το 53.4% άνδρες.

4787 (5.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 22901 (25.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

522 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 149 (28.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 82.4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 460 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 108 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1527 θανάτους συνολικά στη χώρα. 608 (39.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Θυμίζουμε πως θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και ο Μητροπολίτης Κίτρους. Δείτε εδώ τις εξελίξεις με την υγεία του.

ΠΗΓΉ: PROTOTHEMA

Κορωνοϊός: "Βόμβα" σε χωρίο της Μαγνησίας με θετικό ιερέα

O ιερέας του ενοριακού ναού του χωριού δεν γνώριζε ότι είχε προσβληθεί από κορωνοϊό και παραβρέθηκε σε τελετή μνημοσύνου

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι γνωστού χωριού σε περιφερειακό δήμο της δυτικής Μαγνησίας, μετά την επιβεβαίωση θετικού κρούσματος του κορωνοϊού στον ιερέα του χωριού. Χθες μάλιστα έγιναν rapid test από τον ΕΟΔΥ στο πλαίσιο ιχνηλάτησης, με τις πληροφορίες να λένε ότι από τα περίπου 35δείγματα που ελήφθησαν, τα τέσσερα ήταν θετικά, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικα παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιερέας του ενοριακού ναού του χωριού δεν γνώριζε ότι είχε προσβληθεί από κορωνοϊό και παραβρέθηκε σε τελετή μνημοσύνου σε στενό οικογενειακό κύκλο. Όταν παρουσίασε συμπτώματα ενημέρωσε σχετικά τους ανθρώπους με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή προκειμένου να λάβουν τα μέτρα τους.

Μάλιστα σε ορισμένους απέστειλε και τις «πατρικές του ευχές» ως ιερωμένος ευχόμενος «ο καλός Θεός σύντομα να πάρει αυτόν τον πειρασμό (σ.σ. εννοεί τον κορωνοϊό) και να μας οδηγήσει όλους σε μετάνοια..!!!».

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, ο ίδιος έχει ήπια συμπτώματα και μετά από οδηγίες των γιατρών είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ επίσης σε αυτοπεριορισμό είναι και τα άτομα της οικογένειάς του.

πηγή: protothema