Κορωνοϊός: Συναγερμός στις φυλακές Λάρισας - 32 θετικοί κρατούμενοι

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Συναγερμός στις φυλακές Λάρισας - 32 θετικοί κρατούμενοι

Σημαντικός αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού εντοπίστηκε σε κρατούμενους των φυλακών Λάρισας με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, μετά από δειγματοληψία που έκανε ο ΕΟΔΥ, εντοπίστηκαν 32 θετικά κρούσματα στις φυλακές, τα οποία αφορούν κρατουμένους της Α΄ και Β΄ Πτέρυγας, όπου την περασμένη εβδομάδα είχαν εντοπιστεί άλλα 54 κρούσματα.

Στη χθεσινή εξέταση ελήφθησαν 456 δείγματα, ενώ συμμετείχαν στην διαδικασία και όσοι την περασμένη εβδομάδα είχαν βρεθεί αρνητικοί. Την Παρασκευή μάλιστα θα γίνει νέα δειγματοληψία. Οι κρατούμενοι που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό θα απομονωθούν σε ειδικούς θαλάμους, όπως και οι στενές επαφές τους, σε μια ακόμη προσπάθεια να περιοριστεί η εστία εντός των φυλακών. Δείτε επίσης, όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο δελτίο του ALPHA.

Πηγή: iefimerida.gr

Κορωνοϊός: 12 κρούσματα σε ιδιωτική κλινική στην Κοζάνη

Ώρες αγωνίας στην Κοζάνη ύστερα από τον εντοπισμό τουλάχιστον 12 κρουσμάτων κορωνοϊού σε ιδιωτική κλινική, όπως έγινε γνωστό, μετά τα μοριακά τεστ που διενήργησε η διεύθυνση του θεραπευτηρίου τις τελευταίες ημέρες. Ανησυχία προκλήθηκε την περασμένη βδομάδα όταν βρέθηκε θετική στον ιό μια ασθενής.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, δέκα ασθενείς από τους 200 που νοσηλεύονται στην κλινική και δύο εργαζόμενοι από τους 130, διαγνώστηκαν με νόσο covid-19. Πέντε έχουν διακομισθεί στα νοσοκομεία Μαμάτσειο και Μποδοσάκειο, άλλοι πέντε ασυμπτωματικοί παραμένουν στο θεραπευτήριο και οι δύο εργαζόμενοι είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Η ιχνηλάτηση των επαφών συνεχίζεται, ενώ το τελευταίο 48ωρο έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 200 μοριακά τεστ. Αύριο, Τρίτη, κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ θα μεταβεί στην κλινική για τη διενέργεια και νέων τεστ σε εργαζόμενους και νοσηλευόμενους. Δείτε εδώ όλα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το άνοιγμα της εστίασης.

Η κλινική έχει τμηματοποιηθεί, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά του ιού, συνεχίζοντας τους ελέγχους σε καθημερινή βάση, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο.

Πηγή: protothema.gr