Θρήνος! Πέθανε ο Πάολο Ρόσι

Απέραντη θλίψη!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Θρήνος! Πέθανε ο Πάολο Ρόσι

Θρήνος έχει ξεσπάσει στον κόσμο του αθλητισμού με την είδηση πως το βράδυ της Τετάρτης, πέθανε ένας ακόμα σπουδαίος ποδοσφαιριστής, ο Πάολο Ρόσι, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 64 ετών.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του Ρόσι που φόρεσε την φανέλα της Γιουβέντους, της Μίλαν, της Βερόνα, της Βιτσέντζα και της Κόμο, ενώ αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 1987.

Το όνομά του έγινε θρύλος στην Ιταλία χάρη στις εμφανίσεις του στο Μουντιάλ του 1982 στα γήπεδα της Ισπανίας όπου έκανε εκπληκτικές εμφανίσεις, οδηγώντας την χώρα του στην κατάκτηση του τροπαίου.

Κέρδισε επίσης δύο πρωταθλήματα Ιταλίας, ένα κύπελλο και δύο ευρωπαϊκά τρόπαια, αλλά το Μουντιάλ του 1982 θα παραμείνει ως η σπουδαιότερη εμφάνιση της καριέρας του, καθώς σημείωσε έξι τέρματα στην διοργάνωση.

Τρία από αυτά τα σημείωσε στην αναμέτρηση με την Βραζιλία (3-2) όπου ουσιαστικά μόνος του οδήγησε την Ιταλία στα ημιτελικά. Εκεί σκόραρε άλλες δύο φορές απέναντι στην Πολωνία (νίκη με 2-0 για τους ατζούρι) και στον τελικό απέναντι στην Γερμανία έβαλε το πρώτο από τα τρία τέρματα στο 3-1 της εθνικής του ομάδας, ενώ θρήνος έχει ξεσπάσει και για τον θάνατο του Αρτέμη Αρτεμίου.

Πηγή: iefimerida.gr

Ασύλληπτο πένθος - "Έσβησε" στα 66 του ο Αλεχάντρο Σαμπέγια

Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της αλμπισελέστε, Αλεχάντρο Σαμπέγια, έφυγε από τη ζωή την Τρίτη (8/12) σε ηλικία 66 ετών και το πένθος είναι βαρύ.

Η κατάσταση της υγείας του έδειχνε να βελτιώνεται τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου έγινε γνωστό ότι υπέστη ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.

Εμφάνισε επιπλοκές και το νοσοκομείο του Μπελγράνο ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έφυγε από τη ζωή.

Ο Σαμπέγια γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες και είχε καθίσει στους πάγκους των Εστουδιάντες και εθνικής Αργεντινής, με την οποία έφτασε στον τελικό του Μουντιάλ 2014. Πένθος και στην οικογένεια της Μίνας Αρναούτη.

Αλεχάντρο Σαμπέγια πέθανε