Εσπευσμένα στο νοσοκομείο γνωστός δημοσιογράφος της ΕΡΤ

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο γνωστός δημοσιογράφος της ΕΡΤ

Στο νοσοκομείο βρίσκεται γνωστός δημοσιογράφος της ΕΡΤ, ο οποίος έκανε γνωστό το συμβάν μέσω μια ανάρτησης σου στα social media.

Ο λόγος για τον Ευτύχη Γρυφάκη, ο οποίος πρόσφατα εντάχθηκε στο δυναμικό της ΕΡΤ, μιας και ήταν από αυτούς που αποχώρησαν από την εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη στον ALPHA.

Ο γνωστός δημοσιογράφος συνεργάζεται πλέον με τη Μαριόν Μιχελιδάκη στην εκπομπή «Κάτι τρέχει με τη Μαριόν» η οποία μάλιστα πριν λίγο καιρό συγκλόνισε με τη δήλωση της.

Εδώ και τρεις μέρες νοσηλεύεται στο νοσοκομείο έπειτα από μια περιπέτεια διατροφικής δηλητηριάσης που αντιμετώπισε.

Ο ίδιος το ανακοίνωσε στους διαδικτυακούς του φίλους επισημαίνοντας: “3η μέρα νοσηλείας στο νοσοκομείο βλέποντας ΕΡΤ1…έτσι ξαφνικά από μία δηλητηρίαση από ρύζι”!

Δείτε παρακάτω την φωτογραφία:

στο νοσοκομείο γνωστός δημοσιογράφος της ΕΡΤ

Στο νοσοκομείο γνωστός δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ - Δίνει την μάχη του με τον κορωνοϊό

Γνωστός δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ διαγνώσθηκε λίγες μέρες πριν με κορωνοϊό και νοσηλεύεται εδώ και δύο μέρες στην κλινική COVID του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Ο λόγος για τον Χάρη Λεοντάκη ο οποίος δίνει την δική του μάχη με τον κορωνοϊό.

Ο δημοσιογράφος δημοσίευσε ένα μακροσκελές κείμενο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και συγκλόνισε τους πάντες με την εξομολόγηση του ενώ παρόμοιο σοκ προκάλεσε και η ανάρτηση ενός γιατρού για τον θάνατο τριών συναδέλφων του.

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση του Χάρη Λεοντάκη αναφορικά με την νοσηλεία του λόγω κορωνοϊού

«Σας ευχαριστώ όλους για τα μηνύματα τις ευχές τη δύναμη που μου δώσατε. Κλείνοντας σχεδον 48 ώρες στο ΠΑΓΝΗ σας μεταφέρω αυτά που εγώ βιώνω ως ασθενής. Τα λίγα λόγια ζάχαρη… αυτό σκέφτηκα όταν ήρθε στο θάλαμο εξέτασης στο ΤΕΠ covid του ΠΑΓΝΗ ο γιατρός. Έσπασε εύκολα τον πάγο. Με εξέτασε και με απλά λόγια μου εξήγησε γιατί θέλει να μείνω στο νοσοκομείο για νοσηλεία. Αυτός είναι ο γιατρός εγώ απλά ακούω με προσοχή όσα μου λέει και συμφωνώ.

Με πήγαν με καρότσι στην κλινική και σκεπασμένο με ένα κάλυμμα. Αυτό επιβάλει το πρωτόκολλο μου είπε ο μεταφορέας. Ντυμένος κι αυτός με όλη τη στολή προστασίας.

Φοβάται ο κόσμος ήταν το πρώτο πράγμα που ρώτησα μια νοσηλεύτρια. “Φυσικά και φοβάται δεν ξέρει τι είναι και φοβάται πολύ.”

Ήταν η πρώτη ερώτηση που έκανα στη νοσηλεύτρια που μπήκε στο δωμάτιο της κλινικής covid. Περίεργο συναίσθημα. Όταν είδα που ήρθα το μυαλό μου ανακάλεσε εικόνες… Πριν τριάντα χρόνια ήμουν εδώ. Στο 14. Τώρα στο δώδεκα. Τότε έβαζα δύναμη να φτιάξω το πόδι μου όπως μου είχε ζητήσει ο γιατρός μου τότε. Τώρα παλεύω με τον ιό… Βασικά δεν παλεύω εγώ. Οι γιατροί οι νοσηλεύτριες και το προσωπικό καθαριότητας παλεύει. Τους θαυμάζω. Οι κινήσεις τους απόλυτα προσεγμένες. Όλων.

Ξέρουν καλά τι πρέπει να κάνουν και πως. Τα μέτρα…θέλει μαγκιά να δουλεύεις εδώ μέσα. Μεγάλη μαγκιά. Να μπαίνεις στο δωμάτιο και να βγαίνεις και να ξέρεις πως ο κίνδυνος είναι αόρατος και παραμονεύει να βρει την μικρή μικρή χαραμάδα να τρυπώσει. Να είσαι εδώ μέσα και να ξέρεις πως πρέπει να γυρίσεις στο σπίτι στα παιδιά σου καθαρός. Το χαμόγελο…αυτό και μόνο. Αυτό που σε κάνει να νιώθεις πως δεν είσαι μόνος. Αυτό που το καταλαβαίνεις και πίσω από τη μάσκα. Δεν ξέρω αν είναι και για αυτούς ψυχοθεραπευτικό, αλλά σίγουρα για τον ασθενή, που βλέπει έναν άνθρωπο απέναντι του με καλή διάθεση, κι αυτό να φαίνεται στο πρόσωπο του πως δεν είναι ψεύτικο, είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Η προθυμία, η ευγένεια, η διάθεση να σε βοηθήσουν στο κάθε τι είναι χαρακτηριστικό που εμένα μου έκανε εντύπωση από τις πρώτες ώρες εδώ μέσα. Ξέρουν ότι είμαστε μόνοι. Θέλουν να ξέρουμε πως είναι εδώ για μας. Όχι μόνο για την πίεση τις αντιβιωσεις κλπ κλπ. Ακούω δίπλα μου το γιατρό να ζητά από ασθενή να γυρίσει μπρούμυτα για να παίρνει περισσότερο οξυγόνο.

Την αγωνία στη φωνή του ταυτόχρονα με την καλοσυνάτη παρότρυνση. Την επιβράβευση στον ασθενή για την προσπάθεια… Κλινική COVID ΠΑΓΝΗ. Παρασκευή πρωί Η γιατρός μπήκε με ρώτησε, με εξέτασε. Μου είπε τι κάνουν και γιατί. Το συναίσθημα ήταν το ίδιο. Σιγουριά. Ασφάλεια».

Θα σας κουράσω λίγο αλλά δεν γίνεται αλλιώς Κύριε Χαρδαλιά να χαίρεστε την ιχνηλάτηση σας Το ήξερα, το φοβόμουνα, το...

Posted by Haris Leontakis on Thursday, November 26, 2020