Μητσοτάκης - Εμβολιασμός: Μέχρι τέλος Δεκεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι ετοιμασίες

Δείτε αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν στην τηλεδιάσκεψη

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Μητσοτάκης - Εμβολιασμός: Μέχρι τέλος Δεκεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι ετοιμασίες

Τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο το σχέδιο εμβολιασμού των πολιτών κατά του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στη διάρκειά της εξετάστηκε η προετοιμασία για την παραλαβή-αποθήκευση και διανομή του εμβολίου, η εξειδίκευση του τρόπου ειδοποίησης και η διαδικασία με την οποία οι πολίτες θα κλείνουν ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα.

Οι ετοιμασίες θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου, ώστε να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί αμέσως μετά την παραλαβή του εμβολίου ύστερα από την έγκρισή του από την Ε.Ε. Την τηλεδιάσκεψη απασχόλησε επίσης η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Επίσης, συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης και ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Μάλιστα, στόχος των haker έγινε ήδη το εμβόλιο της Pfizer!

Πηγή: iefimerida.gr

Κορωνοϊός: Εμβολιάστηκε ο πρώτος Έλληνας γιατρός!

Στο Live News μίλησε ο πρώτος Έλληνας γιατρός που εμβολιάστηκε στην Σκωτία και αναφέρθηκε στη διαδικασία αλλά και στο πως νιώθει μετά τον εμβολιασμό.

«Την πρώτη μέρα των εμβολιασμών υπήρξε μια σύγχυση», αναφέρει περιγράφοντας τη διαδικασία του εμβολιασμού, ενώ σημειώνει ότι αν και το εμβόλιο είναι ακόμη στο αρχικό στάδιο και δεν έχει πάρει έγκριση από την ΕΕ, δε δίστασε να το κάνει.

«Η επιλογή ήταν προσωπική και μου δόθηκε η ευκαιρία και το έκανα», εξηγεί

Δύο από τους συναδέλφους του, ωστόσο, παρουσίασαν ήπιες αλλεργικές αντιδράσεις: «Υπήρχαν δύο άτομα που έκαναν αλλεργική αντίδραση αλλά δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν».

Ο Πέτρος Τσαφρακίδης σημείωσε ότι «χρειάζεται χρόνος και αξιολόγηση», όσον αφορά τα συμπτώματα και τις πιθανές παρενέργειες του εμβολίου. Δείτε εδώ την πρώτη 90χρονή που έκανε χθες το εμβόλιο.