Ανακοίνωση "σεισμός" των ΙΚΕΑ εν μέσω lockdown

Που ανοίγουν νέο κατάστημα;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ανακοίνωση

Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων συνεχούς και επιτυχημένης λειτουργίας από την έναρξη του πρώτου καταστήματος ΙΚΕΑ στη Σόφια της Βουλγαρίας, ο Όμιλος FOURLIS ανακοινώνει τη δημιουργία ενός νέου καταστήματος στο κέντρο της Σόφιας.

Πρόκειται για ένα κατάστημα "νέας γενιάς" ΙΚΕΑ που θα δημιουργηθεί στο Mall of Sofia στο κέντρο της Σόφιας, στο πλαίσιο της ανάπτυξης νέων σύγχρονων καταστημάτων μικρότερου μεγέθους που έχει εγκαινιάσει ο Όμιλος FOURLIS, στα αστικά κέντρα, και η λειτουργία του αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2021.Με έκταση 1.200 τ.μ., θα προσφέρει στους επισκέπτες του μία μεγάλη ποικιλία από ιδέες επίπλωσης και θα διαθέτει μία συλλογή από περισσότερα από 1.000 προϊόντα, αξεσουάρ και έπιπλα διαθέσιμα για άμεση αγορά, παραγγελία και παραλαβή από το συγκεκριμένο κατάστημα ή παραλαβή από το κέντρο συνεργατών ή μέσω παράδοσης στο σπίτι.

Ο Όμιλος FOURLIS, λειτούργησε το πρώτο κατάστημα ΙΚΕΑ στη Σόφια της Βουλγαρίας το 2011 με σκοπό να κάνει την καθημερινότητα των κατοίκων της πιο όμορφη και λειτουργική. Ακολουθώντας το επιτυχημένο concept των Κέντρων Παραγγελιών και Παραλαβών (Pick-Up&Οrder Points) της Ελλάδας, προχώρησε στη δημιουργία 2 Pick-Up&Order Points, στο Μπουργκάς και στη Φιλιππούπολη. Στο πλαίσιο της νέας φιλοσοφίας καταστημάτων, εγκαινίασε τον Σεπτέμβριο ένα κατάστημα μεσαίου μεγέθους 8.000τμ στη Βάρνα.

Ο Όμιλος FOURLIS, παρά τη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε, συνεχίζει να υλοποιεί το αναπτυξιακό του πλάνο. Σύντομα πρόκειται να εγκαινιαστεί ένα κατάστημα "νέας γενιάς" ΙΚΕΑ στον Πειραιά έκτασης 2.000τμ που θα αποτελέσει το πρώτο από μία σειρά καταστημάτων που θα ανοίξουν σε κεντρικά σημεία μεγάλων πόλεων της χώρας.

Συνολικά, ο Όμιλος FOURLIS, λειτουργεί σήμερα πέντε καταστήματα ΙΚΕΑ στην Ελλάδα, δύο στη Βουλγαρία και ένα στην Κύπρο, ενώ διαθέτει έξι Pick-Up&Order Points στην Ελλάδα, δύο στη Βουλγαρία και ένα στην Κύπρο.

Πηγή: capital.gr

Σούσουρο ωστόσο επικρατεί και με μια είδηση που έγινε γνωστή για το e-shop των ΙΚΕΑ και αφορά όλους τους πελάτες.

Απόφαση "σεισμός" από τα ΙΚΕΑ - Τι θα συμβεί το προσεχές διάστημα;

"Σεισμό" στην αγορά προκαλεί η απόφαση του ΙΚΕΑ που θα δούμε να υλοποιείται το προσεχές διάστημα. Συγκεκριμένα, όπως έχει γραφτεί, έρχεται το πρώτο μίνι κατάστημα στον Πειραιά.

Επίσης, έχει προγραμματιστεί το άνοιγμα καταστημάτων μικρών ΙΚΕΑ σε Πάτρα και Κρήτη, όπου μάλιστα έχουν ολοκληρωθεί και οι αγορές των σχετικών οικοπέδων.

Παράλληλα το πρώτο μικρού μεγέθους κατάστημα ΙΚΕΑ επιφάνειας 2.000 τ.μ. στον Πειραιά, το όποιο προγραμματιζόταν να ανοίξει έως το τέλος του 2020, αναμένεται να λειτουργήσει αμέσως μετά την περίοδο απαγόρευσης λειτουργίας της αγοράς.

O όμιλος Fourlis αναμένεται να συνεχίσει τις επενδύσεις του με πλάνο 20-23 εκατ. ευρώ ετησίως έως το 2023, στα logistic centers του ομίλου αλλά και στην επέκταση των φυσικών καταστημάτων.

Πηγή: dikaiologitika.gr

TAGS