Πέθανε ο Στράτος Μολυβάς - Πρώην πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ

Δυστυχώς

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πέθανε ο Στράτος Μολυβάς - Πρώην πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ

Έφυγε από την ζωή σήμερα ο Στράτος Μολυβάς, ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ σε ηλικία 82 ετών από καρδιακή ανακοπή.

Την επίσημη ανακοίνωση έκανε το ΣΕΓΑΣ κάνοντας γνωστή την είδηση αλλά και με σκοπό να μεταφέρει τα συλληπητήρια του.

Δείτε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ αναφέρει τα εξής: «Έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Στράτος Μολυβάς, σε ηλικία 82 ετών από ανακοπή καρδιάς. Ο Μολυβάς διατέλεσε πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ από το 1987 έως το 1997, ενώ ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου από το 1984.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, αναφέρθηκε στο θάνατο του Στράτου Μολυβά στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας. Τα μέλη του διοικητικού συμβούλιο της Ομοσπονδίας εκφράζουν τα συλλυπητήρια στους συγγενείς και οικείους του εκλιπόντα». Παράλληλα, μεγάλη θλίψη προκάλεσε και ο θάνατος του Σωτήρη Ντάλα, ο οποίος δυστυχώς έφυγε από την ζωή λόγω πολλών προβλημάτων υγείας.

Πέθανε ο Στράτος Μολυβάς

Λίγα λόγια για τον Στράτο Μολυβά

Ο Στράτος Μολυβάς ηγήθηκε της Ομοσπονδίας Στίβου από το 1987 ως το 1997.

Γεννήθηκε το 1938 ενώ παράλληλα στα νιάτα του υπήρξε σπουδαίος αθλητής στίβου και μετέπειτα διοικητικός παράγοντας, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 1987 ως τον Μάιο του 1997 βρέθηκε στην ηγεσία της Ομοσπονδίας, διαδεχόμενος τον Γιώργο Κατσιμπάρδη.

Επί της δικής του προεδρίας ήρθαν πολλές και σημαντικές επιτυχίες στον στίβο όπως για παράδειγμα το χρυσό της Βούλας Πατουλίδου στη Βαρκελώνη το 1992 καθώς και το ασημένιο της Νίκης Μπακογιάννη στην Ατλάντα το 1996. Εκτός από αυτό, ο Στράτος Μολυβάς φιλοξενήθηκε στην Αθήνα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου το 1997.

Ο Στράτος Μολυβάς δυστυχώς άφησε πίσω του τρία παιδιά, καθώς είχε δυο γιους και μια κόρη.