Lockdown - Παπαθανάσης: Απαγορεύονται τα ρεβεγιόν στα ξενοδοχεία

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Lockdown - Παπαθανάσης: Απαγορεύονται τα ρεβεγιόν στα ξενοδοχεία

Ο Νίκος Παπαθανάσης αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, μίλησε στην «Ώρα Ελλάδος» αναφορικά με το click away, τα κέντρα αισθητικής τα οποία δεν προβλέπεται να ανοίξουν καθώς και για την απαγόρευση των ρεβεγιόν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στα ξενοδοχεία

Αναφορικά με τιους κλάδους του λιανεμπορίου που πλήττονται, αλλά και για αυτούς που λειτουργούν με click away, προβλέπεται σειρά μέτρων, όπως η μείωση ενοικίου και η μετακύλιση ασφαλιστικών υποχρεώσεων σε Εφορία, Ταμεία προς τα πίσω. Δείτε εδώ πως θα πληρώνονται αναλυτικά.

Όχι ρεβεγιόν στα ξενοδοχεία

Κληθείς να σχολιάσει τα ρεβεγιόν στα ξενοδοχεία μέσα στις γιορτές, καθώς κλείνονται δωμάτια και σουίτες σε πολλά ξενοδοχεία της Αθήνας κι όχι μόνο ξεκαθάρισε ότι «θα περιοριστούν τα ρεβεγιόν στα ξενοδοχεία. Θα βγει απόφαση που θα σταματήσει αυτή τη δραστηριότητα. Δεν θα επιτραπεί να γίνουν κι αναμένεται επίσημη απόφαση από την κυβέρνηση. Δεν θα λειτουργήσουν τα εστιατόρια των ξενοδοχείων εκείνες τις ημέρες» αποκάλυψε ο υπουργός κι επανέλαβε ότι «δεν θα επιτραπεί και δεν θα γίνουν ρεβεγιόν ούτε Χριστούγεννα, ούτε Πρωτοχρονιά».

Αναφορικά με τη στήριξη των επιχειρήσεων είπε ότι έρχεται η 5η επιστρεπτέα προκαταβολή. Για το πώς θα βοηθηθούν επιχειρήσεις που δεν έχουν e-shop τόνισε ότι λειτουργεί εφαρμογή... βοηθείας στο υπουργείο Ανάπτυξης το e-katanalotis το οποίο βοηθά τις επιχειρήσεις να κλείσουν ραντεβού με τους καταναλωτές.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «αυτή τη στιγμή κι όπως φαίνεται στον ορίζοντα μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου δεν θα ανοίξει κάτι άλλο. Θα πάμε σταθερά μέχρι τον Ιανουάριο να αρχίσει ο εμβολιασμός», κάτι που σημαίνει ότι δεν θα ανοίξουν και τα κέντρα αισθητικής για τα οποία υπήρξαν πολλές αντιδράσεις από τον κλάδο.

Κορωνοϊός: Έτσι θα κάνουμε ρεβεγιόν - Πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες

Μόλις πριν από λίγο, κυκλοφόρησε το ΦΕΚ το οποίο έχει τις αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να κάνουμε ρεβεγιόν φέτος τα Χριστούγεννα, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες.

Σύμφωνα με ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στην κυβέρνηση για ρεβεγιόν και ειδικά τις ημέρες 24-25/12/2020 και 1.1.2021 επιτρέπονται συναθροίσεις με ανώτατο όριο έως 9 ατόμων που προέρχονται από 2 οικογένειες.

Για τις εκκλησίες προβλέπεται η τέλεση λειτουργιών 25/12/2020, 1/1/2021 και 6/1/2021 με παρουσία πιστών. Ένα πιστός ανά 15τμ με μέγιστο αριθμό 25 πιστών για τους ιερούς ναούς και μέγιστο αριθμό 50 ατόμων για μητροπολιτικούς ναούς.

Για τα Θεοφάνεια απαγορεύεται η τέλεση αγιασμού των υδάτων σε υπαίθριους χώρους. Επιτρέπεται μόνο εντός των ιερών ναών.

Το ΦΕΚ αναφέρει λεπτομερώς των αριθμό των πιστών που αποτελείται από 25 σε Ναούς και 50 σε Μητροπολιτικούς Ναούς.

Τήρηση κανόνων λειτουργίας, απαιτήσεων και διαδικασιών του Παραρτήματος ΙΙΙ, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας, με ευθύνη των οικείων θρησκευτικών αρχών.

Από την υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά το άρθρο 2 εξαιρούνται οι θρησκευτικοί λειτουργοί και οι ιεροψάλτες αποκλειστικά και μόνο κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής τελετής.

  • Τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών ή κάθε είδους θρησκευτικής τελετής αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.
  • Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών ή κάθε είδους θρησκευτικής τελετής την 25η.12.2020, την 1η.1.2021 και την 6η.1.2021 με την παρουσία φυσικών προσώπων, τηρουμένης πάντως της μέγιστης αναλογίας ενός ατόμου ανά δεκαπέντε (15) τ.μ. και με μέγιστο αριθμό παρευρισκομένων τα είκοσι πέντε (25) φυσικά πρόσωπα, εξαιρουμένων των Μητροπολιτικών Ναών, όπου αυτοί υφίστανται, στους οποίους ο μέγιστος αριθμός παρευρισκομένων ορίζεται στα πενήντα (50) φυσικά πρόσωπα.
  • Στις κηδείες και τις σχετικές με αυτές θρησκευτικές λειτουργίες και λοιπές ιεροπραξίες και ταφικές εκδηλώσεις, επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο του θρησκευτικού λειτουργού, έως εννέα (9) ατόμων και των προσώπων που επιμελούνται της ταφής.
  • Κατά την εορτή των Θεοφανείων (6.1.2021) δεν πραγματοποιείται αγιασμός των υδάτων σε οποιοδήποτε ανοιχτό δημόσιο χώρο, παρά μόνο εντός των Ιερών Ναών.