Κορωνοϊός: 1.155 νέα κρούσματα, 78 νεκροί και 542 συνολικά οι διασωληνωμένοι σήμερα στην χώρα μας

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: 1.155 νέα κρούσματα, 78 νεκροί και 542 συνολικά οι διασωληνωμένοι σήμερα στην χώρα μας

Ο ΕΟΔΥ μόλις ανακοίνωσε 1.155 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, 78 θανάτους καθώς και 542 διασωληνωμένους συνολικά.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 1155 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 128710, εκ των οποίων το 52.5% άνδρες.

5171 (4.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 37197 (28.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

542 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 165 (30.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 782 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 78 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3948 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1585 (40.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Στο μεταξύ, θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο Μακρόν!

Νοσοκομείο Διδυμότειχου: Θετικοί στον κορωνοϊό 40 εργαζόμενοι

Συναγερμός σήμανε στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου καθώς διαγνώσθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό περισσότερα από 40 μέλη του προσωπικού (γιατροί, νοσηλευτές, τεχνικοί), με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένα μεγάλο τμήμα της Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου που είχε μετατραπεί σε κλινική covid-19 έχει αποσυμφορηθεί και ένας αριθμός ασθενών έχει μεταφερθεί και συνεχίζει την νοσηλεία του στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

«Όλα ξεκίνησαν από ένα χειρουργείο» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, προσθέτοντας πως δεν γίνονται αρκετά τεστ στους ασθενείς που είναι να εγχειριστούν. Ακόμη και όταν κάποιος εισέρχεται στο νοσηλευτικό ίδρυμα αρνητικός στον ιό, πρέπει να γίνονται νέα τεστ λίγο πριν υποβληθεί στην εγχείρηση. Όλα τα τακτικά χειρουργεία έχουν ακυρωθεί ενώ προκειμένου να γίνουν τα έκτακτα οι τελευταίοι υγιείς νοσηλευτές από άλλες κλινικές καλούνται να καλύψουν το κενό. Αξίζει να σημειωθεί πως στην μονάδα τεχνητού νεφρού υπάρχουν ασθενείς που πάσχουν και από covid-19 και βρίσκονται απομονωμένοι από τους υπόλοιπους.

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει ζητήσει, επανειλημμένως, από την Κυβέρνηση την διεξαγωγή τακτικών τεστ για κορονοϊό στο προσωπικό των νοσοκομείων κάτι που όμως δεν έχει εφαρμοστεί. «Πρέπει να γίνεται καλύτερη ιχνηλάτηση» κατέληξε ο κ. Γιαννάκoς. Ωστόσο, πριν από λίγες ώρες έγινε γνωστό πως σημειώθηκε μια τραγική απώλεια λόγω κορωνοϊού στην Ελβετία.