Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κορωνοϊός: Στο νοσοκομείο ο πρώην υπουργός Λεωνίδας Γρηγοράκος

Εισήχθη σήμερα το πρωί

Κορωνοϊός: Στο νοσοκομείο ο πρώην υπουργός Λεωνίδας Γρηγοράκος
Ενημέρωση 17.12.2020 18:49
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Το πρωί της Πέμπτης ο πρώην Αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος εισήχθη στο νοσοκομείο Σωτηρία σε κλινική κορωνοϊού.

Ο Καθηγητής Εντατικής Θεραπείας-Πνευμονολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην Υπουργός Αναπληρωτής Εσωτερικών και πρώην Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος φαίνεται πως είναι καλά στην υγεία του.

Ωστόσο οι γιατροί του έκριναν απαραίτητη την εισαγωγή και νοσηλεία του στο νοσοκομείο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν επιπλοκές που μπορεί να προκαλέσει ο ιός, όπως άλλωστε έχει συμβεί σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Ωστόσο, δείτε τα σημερινά κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας.

 Στο νοσοκομείο ο πρώην υπουργός Λεωνίδας Γρηγοράκος

Κορωνοϊός: Στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης ο καθηγητής καρδιολογίας του ΑΠΘ

Ο καθηγητής καρδιολογίας του ΑΠΘ, Βασίλης Βασιλικός, δίνει την δική του μάχη με τον κορωνοϊό στην ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης.

Η κατάσταση του έχει χειροτερέψει αρκετά και έχει εισαχθεί στη ΜΕΘ ενώ πριν κάποιο διάστημα είχε συγκλονίσει με την περιγραφή του μέσα από την κλινική Covid όπου νοσηλευόνταν.

Μιλώντας στο Mega, ανέφερε πριν από περίπου δύο εβδομάδες ότι είχε τα κλασικά συμπτώματα για επτά ημέρες, ενώ την 8η επιδεινώθηκε σημαντικά η κατάστασή του και χρειάστηκε να νοσηλευτεί προκειμένου να λάβει οξυγόνο.

Ο κ. Βασιλικός υποστήριζε σε εκείνη την συνέντευξη ότι θα παραμείνει για περίπου μια εβδομάδα ακόμα για νοσηλεία, ενώ αναφέρθηκε και στις περιπτώσεις που έχασε συναδέλφους του από κορωνοϊό.

«Είχα τρομερή δύσπνοια, αλλά δεν είχα κόπωση, ενώ επίσης έχω την γεύση μου και την οσμή μου» πρόσθεσε, ενώ σημείωσε για τις δυσκολίες που έχουν οι ηλικιωμένοι ασθενείς που νοσηλεύονται στις μονάδες Covid.

«Το πρόβλημα είναι η νοσηλεία των ασθενών, θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερες νοσηλεύτριες» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν και οι τελειόφοιτοι φοιτητές των αντίστοιχων σχολών.

Εδώ και πέντε ημέρες ο κύριος Βασιλικός δεν ανταποκρίθηκε όπως αναμενόταν στη θεραπεία του και εδώ και πέντε ημέρες δίνει τη μάχη για τη ζωή στην ΜΕΘ του Ιπποκρατείου.

«Είναι μια αρρώστια που κρατά καιρό»

Ο κ. Ιωάννης Κανονίδης, διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ανέφερε: «Χρειάστηκε να διασωληνωθεί πριν από 5 ημέρες. Οι θεράποντες ιατροί, αλλά κι εμείς… φαίνεται ότι ο ασθενής αντιδρά θετικά στη θεραπεία του. Δείχνει στοιχεία βελτίωσης, κι ελπίζουμε να το ξεπεράσει».

«Είναι μια αρρώστια που κρατά αρκετό καιρό και εξαρτάται ανά περίπτωση. Στην περίπτωση του Βασίλη τράβηξε αρκετά, αλλά δυστυχώς αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Ο Βασίλης είναι διεθνώς αναγνωρισμένος καρδιολόγος. Σαν άνθρωπος, καθώς τον επισκεπτόμουν, αυτό που έλαβα, ήταν η γενναιότητά του», τόνισε μιλώντας για τον καθηγητή.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κορωνοϊός: Αρνητικός ο Γιώργος Πατούλης

Κορωνοϊός: Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για πώληση ψευδεπιγράφων εμβολίων

Share