Κορωνοϊός: Ραγδαίες εξελίξεις με την υγεία του Μητροπολίτη Καστοριάς

Τι αναφέρει η ανακοινωση;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Ραγδαίες εξελίξεις με την υγεία του Μητροπολίτη Καστοριάς

Εξελίξεις είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την υγεία του Μητροπολίτη Καστοριάς Σεραφείμ, που διαγνώστηκε με κορωνοϊό. Όπως ανακοινώθηκε, βρίσκεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Η κατάσταση της υγείας του αρχικά δεν ενέπνεε ανησυχία. Ωστόσο, επιδεινώθηκε το βράδυ του Σαββάτου και κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωσή του, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Καστοριάς για την υγεία του λόγω κορωνοϊού

«Σήμερα, Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως, η ιατρική ομάδα που διακονεί την υγεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ στο 424 Γ.Σ.Ν.Ε, πρότεινε την εισαγωγή του ασθενούς στην ΜΕΘ, προκειμένου να τύχει στενότερης παρακολουθήσεως. Ο σεμνός και πράος ιεράρχης έχει την ανάγκη των προσευχών των κληρικών όλων των ιερατικών βαθμίδων, των μοναστικών αδελφοτήτων αλλά και του ευλαβεστάτου λαού μας. Ιδιαιτέρως παρακαλείται ο Καστοριανός λαός, που τόσο πνευματικά συνδέθηκε μαζί του, να αντιπροσφέρει στον καλό του ποιμένα ικεσίες και δεήσεις για την ταχεία ανάρρωσή του. Μετά θερμής παρακλήσεως», αναφέρει η ανακοίνωση σύμφωνα με τη fonikastorias.gr.

Υπενθυμίζεται ότι, εισήχθη το βράδυ της Τρίτης (8/12) σε Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ παρουσίασε συμπτώματα κορωνοϊού και υπεβλήθη σε τεστ που βγήκε θετικό.

Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ κορωνοϊός

Λίγα λόγια για τον Μητροπολίτη Καστοριάς Σεραφείμ

Ο κατά κόσμον Ιωάννης Παπακώστας γεννήθηκε το 1959 στο Αγναντερό Καρδίτσας.

Φοίτησε στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών, στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική όπου αποφοίτησε το 1983. Στη συνέχεια φοίτησε στη Θεολογική Σχολή της Αθήνας και έλαβε το πτυχίο του το 1987.

Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1983 και Πρεσβύτερος το 1987. Υπηρέτησε ως Διάκονος, Εφημέριος- Ιεροκήρυκας και Ιερατικός Προϊστάμενος στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Πατησίων. Υπηρέτησε παράλληλα Διευθυντής Νεότητος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και υπεύθυνος Πρωτοκόλλου στην Ιερά Σύνοδο και το 1990 ως Γραμματέας στην Ιερά Σύνοδο.Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς

Χειροτονήθηκε επίσκοπος στις 5 Οκτωβρίου 1996.

Με μέριμνά του αναδείχθηκαν και αγιοκατατάχθηκαν πολλοί τοπικοί άγιοι της Μητροπόλεως Καστοριάς.

Η Μητρόπολη Καστοριάς επί αρχιερατείας του οργανώθηκε και αναπτύσσει φιλανθρωπική και πνευματική δράση με πολλές πτυχές όπως λειτουργία Γηροκομείου "Λαζάρου και Αθηνάς Λ. Ρίζου", Τράπεζα Αίματος, Τράπεζα Αγάπης (τροφίμων), Ταμείο Υποτροφιών, Υπηρεσία Συμπαράστασης Ανέργων, Α.Μ.Ε.Α., Οικογένειας, Ασθενών, Σύνδεσμος Αγάπης Κυριών, συντονιστικό όργανο της φιλανθρωπικής κίνησης των ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως.