Επιτέθηκαν στο σπίτι του ιδιοκτήτη των Jumbo, Απόστολου Βακάκη - Τι συνέβη

Όλες οι λεπτομέρειες

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Επιτέθηκαν στο σπίτι του ιδιοκτήτη των Jumbo, Απόστολου Βακάκη - Τι συνέβη

Θύμα του Ρουβίκωνα έπεσε ο ιδιοκτήτης των καταστημάτων Jumbo, Απόστολος Βακάκης, το βράδυ της Κυριακής. Η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του για 12ωρη και 7ήμερη λειτουργία των καταστημάτων έκανε μια παρέμβαση στο σπίτι του.

Η συλλογικότητα, σε ανάρτησή της σημειώνει: «Ο Απόστολος Βακάκης, ιδιοκτήτης των Jumbo, σε πρόσφατη συνέντευξή του μοιράστηκε τη ´φιλοσοφία´ του σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του ομίλου Jumbo. Φυσικά δεν εκπλαγήκαμε όταν μετά από την παράθεση αριθμών και ποσοστών με σκοπό να αποδείξει τη ζημιά που υπέστη η επιχείρηση, κατέληξε να προτείνει 7ήμερη και 12ωρη εργασία ακόμα και εν μέσω πανδημίας.

Είναι γνωστό πως οι μεγαλοεπιχειρηματίες όταν μιλούν για επιβίωση του κλάδου τους, εννοούν τη διαφύλαξη του κέρδους τους και ο μόνος τρόπος για να το καταφέρουν είναι η καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Σήμερα επισκεφθήκαμε την οικία του Βακάκη για να μοιραστούμε τη δική μας φιλοσοφία.

Το 8ωρο κερδήθηκε με αγώνες και αίμα. Το ωράριο των εργαζομένων δεν είναι παιχνίδι. ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ».

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, καταδικάζει το εν λόγω γεγονός, σημειώνοντας σε ανάρτησή του στο Twitter: «Καταδικάζω μετά βδελυγμίας την αθλιότητα αυτή. Το σπίτι του κάθε ανθρώπου είναι τόπος ιερός και όχι χώρος για φασαρίες και ο κ. Βακάκης αποτελεί υπόδειγμα επιχειρηματία όλα αυτά τα χρόνια. Η ζημιά που έχει υποστεί και αυτός είναι δυστυχώς μεγάλη. Ντροπή!».

Γεωργιάδης για επίθεση σε Βακάκη

Τι είναι η ομάδα "Ρουβίκωνας" που παρενέβη στο σπίτι του Απόστολου Βακάκη, ιδιοκτήτη των Jumbo

Όπως αναφέρει η Βικιπαίδεια, ο Ρουβίκωνας είναι αναρχική ομάδα που δρα στην Ελλάδα. Η δράση της περιλαμβάνει ενέργειες όπως κατάληψη γραφείων κομμάτων, ρίψη φέιγ βολάν, επιθέσεις σε εταιρείες, τράπεζες, πρεσβείες, ΜΜΕ κ.ά. Επίσης, έχει εισβάλλει σε νοσοκομείο και έχει απειλήσει γιατρό κατηγορώντας τον για χρηματισμό. Δραστηριοποιείται επίσης και φεμινιστικός τομέας εντός της ομάδας.Η πρώτη ενέργεια του Ρουβίκωνα που έλαβε ευρεία προβολή ήταν η κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου από 40 μέλη, στις 8 Μαρτίου του 2015.

Τον Μάιο του 2017, παρουσίασε το πρόγραμμα του στο διαδίκτυο και σε ανοικτή εκδήλωση στα Εξάρχεια. Μια είδηση ότι ο Ρουβίκωνας είχε ιδρύσει «Πολιτιστικό Σύλλογο» έχει διαψευσθεί.Για πέντε χρόνια δημοσίευε τις ενέργειές του στον ιστότοπο indymedia, πρωτού αποκτήσει τη δική του ιστοσελίδα.