Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2023 | Επικοινωνία

Κορωνοϊός - Μητσοτάκης: «Εγώ προσωπικά θα εμβολιαστώ όταν..»

Δείτε αναλυτικά

Κορωνοϊός - Μητσοτάκης: «Εγώ προσωπικά θα εμβολιαστώ όταν..»
Ενημέρωση 21.12.2020 14:30
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και μέσα σε όλα αποκάλυψε ποτέ σκοπεύει να κάνει το εμβόλιο του κορωνοϊού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε ανοιχτά την ανησυχία του για τα ρεβεγιόν, αλλά και τις συναθροίσεις σε σπίτια τις ημέρες των εορτών και ανέφερε πως η επιδημιολογική εικόνα με τον κορωνοϊό είναι αισθητά καλύτερη στην Ελλάδα, ωστόσο επεσήμανε πως θα πρέπει οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

«Είναι απολύτως σαφές ότι θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί τις ημέρες των εορτών ώστε να μην βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με μία νέα έξαρση του ιού εντός του πρώτου μήνα του 2021.

Πρέπει να σας πω ότι αυτή τη στιγμή η μεγάλη μας ανησυχία έχει να κάνει με τις συναντήσεις και τις συναθροίσεις στα σπίτια. Και πιστεύω ότι η συνολική παρότρυνση πρέπει να είναι ότι σε αυτές τις γιορτές να τις γιορτάσουμε με τις οικογένειες μας σε πιο στενό οικογενειακό κύκλο», τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός ανέφερε στην κυρία Σακελλαροπούλου πως θα πρέπει οι πολίτες να ακούσουν τις παροτρύνσεις των ειδικών. «Και θέλω να πιστεύω ότι οι συμπολίτες μας θα συμμορφωθούν με αυτές τις προσταγές, τις παροτρύνσεις των ειδικών διότι αυτή τη στιγμή εκεί εντοπίζουμε τη βασική πηγή ανησυχίας».

Ο πρωθυπουργός επίσης ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εικόνα της αγοράς και είπε ότι ο καινοτόμος θεσμός της παράδοσης εκτός «clik away» έχει λειτουργήσει αρκετά ικανοποιητικά και έχει επιτρέψει στην αγορά να κινηθεί σίγουρα καλύτερα και δίνει μια ανάσα σε όλα τα καταστήματα.

Επιπλέον αναφέρθηκε στο σχέδιο για τον εμβολιασμό των πολιτών σημειώνοντας ότι «εγώ προσωπικά θα εμβολιαστώ την πρώτη μέρα που θα είναι διαθέσιμο το εμβόλιο στην Ελλάδα, καλώς εχόντων των πραγμάτων. Στις 27 Δεκεμβρίου» ενώ το εθνικό σχέδιο «Ελευθερία» για το εμβόλιο βρίσκεται πια στη τελική ευθεία.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν μια περιπετειώδης χρονιά. «Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, ότι το 2021 θα αφήσουμε πίσω μας την πανδημία και θα καταφέρουμε να επιστρέψουμε σε γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Στον «Ευαγγελισμό» θα εμβολιαστούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του, Μαρέβα, σκοπεύουν να εμβολιαστούν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ του STAR, το πρωθυπουργικό ζεύγος θα στείλει έτσι ένα μήνυμα στους πολίτες πως το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.

Νωρίτερα, το εμβόλιο θα κάνει ο Δημήτρης Πιστόλας, ο διευθυντής της νοσηλευτικής υπηρεσίας του «Ευαγγελισμού».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε νωρίτερα ότι το εμβόλιο της Pfizer θα βρίσκεται στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου και από την επομένη, στις 27, θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι μία νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος συμπολίτης μας.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Εμβόλιο Κορωνοϊόυ: Ο Μητσοτάκης ζητά την προσοχή για τον εμβολιασμό

Κορωνοϊός: Σοβαρά αλλεργικά συμπτώματα σε δύο ανθρώπους που έκαναν το εμβόλιο στη Βρετανία

Share