Κορωνοϊός: Εμβολιάστηκε ο Τζο Μπάιντεν

Σε παγκόσμια τηλεοπτική μετάδοση

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Εμβολιάστηκε ο Τζο Μπάιντεν

Οι εμβολιασμοί στις ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει και σήμερα ήρθε και η σειρά του Τζο Μπάιντεν. Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε το εμβόλιο της Pfizer και μετέδωσε αυτή την ιστορική στιγμή τηλεοπτικά.

Ο Τζο Μπάιντεν έλαβε το συγκεκριμένο εμβόλιο, το οποίο σήμερα εγκρίθηκε από την κομισιόν, το απόγευμα της Δευτέρας στο νοσοκομείο ChristianaCare στο Ντελαγουέρ.

Τζο Μπάιντεν εμβόλιο

Σε μια προσπάθεια να σταλεί σαφές… καθησυχαστικό μήνυμα σε όλο τον κόσμο, από τους σκεπτικιστές έως τους αρνητές του κορονοϊού και των εμβολίων, ο Τζο Μπάιντεν έκανε την πρώτη δόση από το εμβόλιο της Pfizer, όπως είχαν πράξει τις προηγούμενες ημέρες και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, αλλά και ο Αρχίατρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζέρομ Ανταμς.

Προειδοποίηση από τον ΠΟΥ: Περιορισμένη η διανομή εμβολίου της Pfizer ως τα τέλη Ιανουαρίου

Λίγο μετά την έγκριση του εμβολίου της Pfizer από την κομισιόν, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε μία έκτακτη προειδοποίηση μέσα από την οποία ενημερώνει πως η διανομή του συγκεκριμένου εμβολίου θα είναι περιορισμένη μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου.

Η βοηθός του γενικού διευθυντή του Οργανισμού, η Μαριάντζελα Σιμάο, δήλωσε σε ενημέρωση δημοσιογράφων ότι ο ΠΟΥ μπορεί να εκδώσει την γνωμάτευσή του για το υποψήφιο εμβόλιο της Pfizer έως το τέλος του έτους.

Η διανομή σε περιορισμένο αριθμό χωρών θα πραγματοποιηθεί έως τα τέλη Ιανουαρίου ή στις αρχές Φεβρουαρίου στο πλαίσιο του προγράμματος COVAX, στο οποίο ηγείται ο ΠΟΥ και στοχεύει στη χορήγηση εμβολίων σε φτωχές και μεσαίου εισοδήματος χώρες, τόνισε η Σούμια Σουαμινάθαν, επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ.

Pfizer εμβόλιο

Οι δηλώσεις έρχονται ώρες μετά τη θετική γνωμάτευση που έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας (ΕΜΑ) για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, και την επακόλουθη έγκρισή του σήμερα το απόγευμα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, φέρνοντας έτσι την Ευρώπη ένα βήμα πιο κοντά στον μαζικό εμβολιασμό των 450 εκατομμυρίων κατοίκων της, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ήδη ξεκινήσει τους μαζικούς εμβολιασμούς με το εν λόγω εμβόλιο.