Κορωνοϊός: Με αυτό το μήνυμα θα γίνονται οι μετακινήσεις για τα τραπέζια Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς

Προσοχή! Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Με αυτό το μήνυμα θα γίνονται οι μετακινήσεις για τα τραπέζια Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς

Μήνυμα με τον κωδικό μετακίνησης «6» θα πρέπει να στείλουν οι πολίτες στο 13033 για να μετακινηθούν παραμονές και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, για να πάνε στα γιορτινά τραπέζια.

Την αποκάλυψη έκανε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κάνοντας έκκληση «να μην ανοίξουμε πολύ τον κύκλο, να δούμε αυτούς που λίγο πολύ βλέπουμε ούτως ή άλλως».

Επίσης, έκανε σαφές πως, όποιος κυκλοφορεί μετά τις 22:00 την παραμονή των Χριστουγέννων θα τον σταματήσει η Αστυνομία», με εξαίρεση βέβαια τους εργαζόμενους.

Έτσι, όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο Στέλιος Πέτσας, για τις γιορτές, σχεδιάζονται «περισσότεροι έλεγχοι» και όχι «άλλα μέτρα» και κάλεσε τους πολίτες να μαζευτούν μεσημέρι κι όχι βράδυ με τις οικογένειές τους.

Κορωνοϊός κρούσματα Ελλάδα

Θα υπάρξουν νέα τοπικά lockdown λόγω κορωνοϊού σύμφωνα με τον Πέτσα;

Σχετικά με τις κινήσεις που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στην περίπτωση που υπάρξουν νέες εξάρσεις και εστίες κορωνοϊού, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα τοπικά lockdown σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει και πάλι. «Ευτυχώς τις τελευταίες μέρες πηγαίνουμε καλύτερα να διαφυλάξουμε αυτή την εικόνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις περιοχές που δεν εμφανίζουν αυξημένο ιικό φορτίο αλλά και την σταδιακή άρση του lockdown, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι μέχρι τις 7 Ιανουαρίου του 2021 θα ακολουθηθούν τα γενικά μέτρα και έπειτα θα εξεταστεί η φάση της απελευθέρωσης για κάποιες γεωγραφικές περιοχές και κοινωνικές δραστηριότητες. Τι έχει δηλώσει ωστόσο για το εμβόλιο;

Να σημειώσουμε πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 526 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 131597, εκ των οποίων το 52.5% άνδρες. Δείτε αναλυτικά τον χάρτη.