Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Έκτακτες ανακοινώσεις Χαρδαλιά για τα μέτρα των Χριστουγέννων

Η ενημέρωση θα γίνει σήμερα στις 18.00

Έκτακτες ανακοινώσεις Χαρδαλιά για τα μέτρα των Χριστουγέννων
Ενημέρωση 22.12.2020 15:42
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Σήμερα το απόγευμα στις 18.00, ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, πρόκειται να κάνει μερικές έκτακτες ανακοινώσεις, οι οποίες αφορούν τα αυστηρά μέτρα που πρόκειται να τηρηθούν τις ημέρες των Χριστουγέννων.

H ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στην χώρα μας πρόκειται να γίνει σήμερα αντί της Παρασκευής, η οποία είναι αργία.

μέτρα Χριστουγέννων

Η παρουσία του κ.Χαρδαλιά κρίνεται αναγκαία ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και αυτό που αναμένεται να πει είναι ότι δεν θα υπάρξει καμία χαλάρωση των μέτρων, ώστε να μην μας κοστίσει αυτό στη συνέχεια με νεα επιδημιολογική επιβάρυνση, την ώρα που ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε το ενδεχόμενο τοπικών lockddown.

Με ποιο μήνυμα θα κάνετε τις μετακινήσεις για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Μήνυμα με τον κωδικό μετακίνησης «6» θα πρέπει να στείλουν οι πολίτες στο 13033 για να μετακινηθούν παραμονές και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, για να πάνε στα γιορτινά τραπέζια.

Την αποκάλυψη έκανε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κάνοντας έκκληση «να μην ανοίξουμε πολύ τον κύκλο, να δούμε αυτούς που λίγο πολύ βλέπουμε ούτως ή άλλως».

Επίσης, έκανε σαφές πως, όποιος κυκλοφορεί μετά τις 22:00 την παραμονή των Χριστουγέννων θα τον σταματήσει η Αστυνομία», με εξαίρεση βέβαια τους εργαζόμενους.

Έτσι, όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο Στέλιος Πέτσας, για τις γιορτές, σχεδιάζονται «περισσότεροι έλεγχοι» και όχι «άλλα μέτρα» και κάλεσε τους πολίτες να μαζευτούν μεσημέρι κι όχι βράδυ με τις οικογένειές τους.

Κορωνοϊός κρούσματα Ελλάδα

Αναφορικά με τις περιοχές που δεν εμφανίζουν αυξημένο ιικό φορτίο αλλά και την σταδιακή άρση του lockdown, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι μέχρι τις 7 Ιανουαρίου του 2021 θα ακολουθηθούν τα γενικά μέτρα και έπειτα θα εξεταστεί η φάση της απελευθέρωσης για κάποιες γεωγραφικές περιοχές και κοινωνικές δραστηριότητες. Τι έχει δηλώσει ωστόσο για το εμβόλιο;

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κορωνοϊός: «Αστείες οι παρενέργειες του εμβολίου συγκριτικά με όσα σου κάνει ο ιός»

Κορωνοϊός: Ραγδαίες εξελίξεις με την υγεία του Μητροπολίτη Καστοριάς

Share