Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κορωνοϊός: Στις 28 Δεκεμβρίου πρόκειται να εμβολιαστεί ο Αλέξης Τσίπρας

Όλες οι πληροφορίες

Κορωνοϊός: Στις 28 Δεκεμβρίου πρόκειται να εμβολιαστεί ο Αλέξης Τσίπρας
Ενημέρωση 23.12.2020 18:53
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου πρόκειται να εμβολιαστεί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Υπενθυμίζεται ότι μία ημέρα νωρίτερα, την Κυριακή 27/12, θα εμβολιαστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας ενώ η Φώφη Γεννηματά θα εμβολιαστεί στις 4 Ιανουαρίου.

Εμβόλιο κορωνοϊού: Με ονοματεπώνυμο και ΑΜΚΑ θα γίνεται η δήλωση πρόθεσης από τους υγειονομικούς

Η δήλωση πρόθεσης εμβολιασμού από τους υγειονομικούς αναμένεται να πραγματοποιείται με ονοματεπώνυμο και ΑΜΚΑ.

Γνωμοδότηση σχετικά με τη συλλογή δεδομένων εργαζομένων στις Υγειονομικές Περιφέρειες απέστειλε στις 17 Δεκεμβρίου προς όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας, τα Νοσοκομεία και τις Μονάδες ΠΦΥ το αυτοτελές γραφείο υπεύθυνου προστασίας δεδομένων του υπουργείου Υγείας, το οποίο είχε δεχτεί ερωτήματα και αναφορές εργαζομένων στις ΥΠΕ και στην ΠΦΥ σχετικά με τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, που ζητούνται, για τη συμπλήρωση φορμών σχετικά με την καταρχήν καταγραφή αυτών που επιθυμούν να εμβολιαστούν κατά της COVID-19, ώστε να διασφαλιστεί επαρκής ποσότητα εμβολίων για το προσωπικό αυτό.

Εμβολιασμός: Ονοματεπώνυμο και ΑΜΚΑ χρειάζονται οι υγειονομικοί για τη δήλωση

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση αρκεί η συλλογή των ακόλουθων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα: Ονοματεπώνυμο και ΑΜΚΑ κάθε ενδιαφερόμενου εργαζομένου, ο οποίος δηλώνει ότι επιθυμεί να εμβολιαστεί κατά της COVID-19. Αντίθετα, η συλλογή περισσότερων στοιχείων και μάλιστα του ΑΦΜ καθενός εξ αυτών αντίκειται, αντιβαίνει, στις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων.

«Ο υπεύθυνος προστασίας προσωπικών δεδομένων του υπουργείου Υγείας δικαιώνει τους φόβους των υγειονομικών για τη συλλογή των στοιχείων σχετικά με τον εμβολιασμό από τις υπηρεσίες τους», αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία είχε έντονα διαμαρτυρηθεί για την «συλλογή προσωπικών δεδομένων των υγειονομικών που επιθυμούν ή μη να εμβολιασθούν κατά της covid-19».

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, «οι υπηρεσίες θα πρέπει να συμμορφωθούν με την Γνωμοδότηση του αρμοδίου γραφείου του υπουργού Υγείας και να προστατευθούν τα δεδομένα των συναδέλφων από τις υπηρεσίες τους και να μην κοινοποιηθούν πέραν αυτών. Να είναι ανοικτή η υποβολή επιθυμίας εμβολιασμού με νέα έντυπα που θα περιλαμβάνει μόνο τα στοιχεία που ορίζει το αρμόδιο γραφείο του υπουργού Υγείας».

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά επίσης να γίνει ενημέρωση των εργαζομένων για την ωφελιμότητα εμβολιασμού από τις Επιτροπές Λοιμώξεων και άλλους ειδικούς, τονίζοντας: «Έχουν χαθεί ήδη 16 συνάδελφοι και αρκετοί είναι διασωληνωμένοι. Δεν χωρούν δεύτερες σκέψεις πέραν της συμμετοχής στον εμβολιασμό». Στο μεταξύ, ο ΠΟΥ προειδοποίησε ότι είναι περιορισμένη η διανομή εμβολίου της Pfizer ως τα τέλη Ιανουαρίου!

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κορωνοϊός - Μητσοτάκης: «Εγώ προσωπικά θα εμβολιαστώ όταν..»

Κορωνοϊός: Τότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Share