Lockdown: Καταγγελία για γνωστή καφετέρια στην Κηφισιά

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Lockdown: Καταγγελία για γνωστή καφετέρια στην Κηφισιά

Γνωστή καφετερία στην Κηφισιά δέχτηκε καταγγελία εν μέσω lockdown και το γεγονός έκανε γνωστό ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Καπάτσος.

Ο ίδιος έκανε μια ανάρτηση που πρέπει να ερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές, έκανε στην σελίδα «Κηφισιά Διαφάνεια» στο facebook στην οποία δείχνει βίντεο με κάποια άτομα να κάθονται όρθιοι έξω από γνωστό καφέ-μπαρ στην Κηφισιά, ο ένας δίπλα στον άλλο.

Στην ανάρτησή του ο κ. Καπάτσος αναφέρει συγκεκριμένα: «Κλειστά τα cafe αυτές τις ημέρες. Όλα ; Όχι βέβαια. Κάποιοι είναι υπεράνω από τους άλλους και με διάφορους τακτικισμούς παραμένουν ανοιχτοί. Εχθές 23/12 φίλη της ομάδας κατήγγειλε έναν μικρό χαμό στο IL FRATTI στην οδό Αργυροπούλου. Σήμερα 24/12 άλλος φίλος της ομάδας έστειλε το video. Ανοιχτά και όλα καλά. Άδικο για όσυς σέβονται τους περιορισμούς και δεν ανοίγουν!».

Σύμφωνα με τον κ. Καπάτσο υπάρχουν πολλοί άλλοι επιχειρηματίες οι οποίοι διαμαρτύρονται για το συγκεκριμένο μαγαζί. Σύμφωνα με πληροφορίες το καφέ- μπαρ βρίσκεται σε ένα μικρό εμπορικό κέντρο, και ο επιχειρηματίας του εν λόγω καφέ- μπαρ, διαθέτει και παντοπωλείο, το οποίο παραμένει ανοιχτό, όπως άλλωστε προβλέπεται και από το νόμο εν μέσω lockdown.

Ωστόσο αυτό που καταγγέλλουν άλλοι επιχειρηματίες στον δημοτικό σύμβουλο είναι ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας χρησιμοποιεί ως «βιτρίνα» το παντοπωλείο προκειμένου να σερβίρει καφέ ή ποτό σε πελάτες του οι οποίοι μπορούν και κάθονται έξω στο χώρο. Ωστόσο, μόλις ανακοινώθηκε παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Δυτική Ελλάδα και στη Κοζάνη!

Κορωνοϊός - Προειδοποίηση Πέτσα: Θα υπάρξουν νέα τοπικά lockdown αν...

Σχετικά με τις κινήσεις που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στην περίπτωση που υπάρξουν νέες εξάρσεις και εστίες κορωνοϊού, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα τοπικά lockdown σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει και πάλι. «Ευτυχώς τις τελευταίες μέρες πηγαίνουμε καλύτερα να διαφυλάξουμε αυτή την εικόνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις περιοχές που δεν εμφανίζουν αυξημένο ιικό φορτίο αλλά και την σταδιακή άρση του lockdown, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι μέχρι τις 7 Ιανουαρίου του 2021 θα ακολουθηθούν τα γενικά μέτρα και έπειτα θα εξεταστεί η φάση της απελευθέρωσης για κάποιες γεωγραφικές περιοχές και κοινωνικές δραστηριότητες. Τι έχει δηλώσει ωστόσο για το εμβόλιο;