Κορωνοϊός: Εμβολιάστηκε και ο Αλέξης Τσίπρας

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: Εμβολιάστηκε και ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού πριν μερικά λεπτά στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την επιθυμία να μην υπάρχουν κάμερες στην αίθουσα την ώρα του εμβολιασμού του, καθώς όπως σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν επιθυμεί να χρησιμοποιηθεί ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όπως αυτό του εμβολιασμού και της δημόσιας υγείας, για επικοινωνιακούς λόγους. Δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ θα υπάρχουν κανονικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το πέρας της διαδικασίας, συνομίλησε με συνδικαλιστές υγειονομικούς, οι οποίοι βρίσκονται έξω από το νοσοκομείο πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Μετά τον εμβολιασμό του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακολουθούν οι εμβολιασμού του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους.

Ποιοι θα εμβολιαστούν τις επόμενες μέρες

Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν επιτελικά στελέχη της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, όπως ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Άκης Σκέρτσος, ο γγ του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γγ Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης και ο γ.γ. Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων Στέλιος Κούτνατζης.

Εντός των επομένων ημερών θα εμβολιαστούν, επίσης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών (Νίκος Δένδιας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, Κωνσταντίνος Βλάσης), η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Ελευθέριος Οικονόμου, Νίκος Χαρδαλιάς και οι γενικοί γραμματείς Κωνσταντίνος Τσουβάλας, Σοφία Νικολάου, Βασίλειος Παπαγεωργίου), η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (Νίκος Παναγιωτόπουλος, Αλκιβιάδης Στεφανής και ο γγ Αντώνιος Οικονόμου), η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (Νότης Μηταράκης, Γιώργος Κουμουτσάκος).

Ακόμη, στη λίστα περιλαμβάνονται όσοι δεν εμβολιάστηκαν ήδη από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας (Βασίλης Κοντοζαμάνης, Ζωή Ράπτη και οι γ.γ. και επικεφαλής φορέων Ιωάννης Κωτσιόπουλος, Παναγιώτης Πρεζεράκος, Παναγιώτης Αρκουμανέας, Θεανώ Καρποδίνη). Τέλος, ο γγ Πληροφοριακών Συστημάτων Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Η σταδιακή παραλαβή των εμβολίων

Η Ελλάδα παρέλαβε στις 26 Δεκεμβρίου, την πρώτη μικρή παρτίδα εμβολίων από την εταιρεία Pfizer-BioΝTech, των 9.750 δόσεων.

Έως τις 30 Δεκεμβρίου θα παραλάβουμε την πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων της Pfizer 83.850 δόσεων. Οι παραδόσεις των εμβολίων της Pfizer που αντιστοιχούν στον πληθυσμό μας, με βάση την κεντρική ευρωπαϊκή συμφωνία, είναι έως το τέλος Ιανουαρίου, 429.000 δόσεις και άλλες 333.450 δόσεις έως τέλος Φεβρουαρίου.

Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουμε παραλάβει μόνο από τη μια εταιρεία, τη Pfizer-BioNTech 1.265.550 δόσεις. Στις δόσεις αυτές, αναμένεται να προστεθούν τον Ιανουάριο, από τη στιγμή που θα λάβουν έγκριση, και εμβόλια από την εταιρεία Moderna και την εταιρεία AstraZeneca. Να σημειώσουμε ότι πριν μερική ώρα εμβολιάστηκε και ο Στέλιος Πέτσας!

Σύψας: «Πρέπει να εμβολιαστεί το 70% του ελληνικού πληθυσμού για επιτύχουμε το τείχος ανοσίας»

Ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και ανέφερε πως πρέπει να εμβολιαστεί το 70% του ελληνικού πληθυσμού για επιτύχουμε το τείχος ανοσίας.

«Εάν όλα πάνε καλά, μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν εμβολιαστεί οι ευπαθείς ομάδες και στη συνέχεια να φτάσουμε στο 70% μέχρι το τέλος του ερχόμενου χρόνου, ώστε να κάνουμε καλά Χριστούγεννα του 2021», δήλωσε ο κ. Νίκος Σύψας.

Ο κ. Σύψας ανέφερε ότι θα εμβολιαστεί στις 4 Ιανουαρίου, στο Λαϊκό Νοσοκομείο, καθώς τυχνάνει να είναι και ο πρόεδρος της επιτροπής εμβολιασμού του νοσοκομείου.

«Πρέπει να εμβολιαστεί το 70% του ελληνικού πληθυσμού για επιτύχουμε το τείχος ανοσίας, για να είναι ασφαλείς και όσοι δεν θα έχουν εμβολιαστεί» τόνισε ο κ. Σύψας, προσθέτοντας πως για να γίνει αυτό εξαρτάται από δύο παράγοντες:

«Ο πρώτος, το κατά πόσο οι Έλληνες θα προσέλθουν να εμβολιαστούν και δεύτερον, ποιος θα είναι ο εφοδιασμός της χώρας μας με εμβόλια».

«Εάν δεν πετύχουμε το 70%, η πανδημία θα συνεχίσει να υπάρχει» υπογράμμισε ο Νίκος Σύψας, τονίζοντας πως θα συνεχιστούν οι περιορισμοί και τα lockdown.

«Είναι πολύ σημαντικό να καταφέρουμε να εμβολιαστούμε πιο γρήγορα» πρόσθεσε ο κ. Σύψας.

Παράλληλα, ο κ. Σύψας αναφέρθηκε στις εικόνες συνωστισμού που καταγράφονται, εκφράζοντας το φόβο ότι θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Αττική τον Ιανουάριο.

«Αν συνεχιστούν οι συναθροίσεις, θα έχουμε πρόβλημα τον Ιανουάριο» ξεκαθάρισε και να υπενθυμίσουμε πως σήμερα αυτά τα πρόσωπα ήταν τα πρώτα που εμβολιάστηκαν.