Κώστας Μπακογιάννης: Έτσι θα γίνει η αλλαγή χρόνου στο κέντρο της Αθήνας

«Θα είναι μία έκπληξη...»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κώστας Μπακογιάννης: Έτσι θα γίνει η αλλαγή χρόνου στο κέντρο της Αθήνας

Ο Κώστας Μπακογιάννης εμφανίστηκε σήμερα στην πρωινή εκπομπή του Open, Ώρα Ελλάδος και μεταξύ άλλων θέλησε να αποκαλύψει πώς θα γίνουν φέτος οι εορτασμοί για την πρωτοχρονιά στο κέντρο της Αθήνας, δεδομένων των συνθηκών.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, στην πρωινή εκπομπή του OPEN: «Αυτή η πρωτοχρονιά είναι διαφορετικά. Μπορεί να μην είναι η γιορτή της χαράς αλλά σίγουρα είναι η γιορτή της ελπίδας. Εμείς απόψε θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξία και θέλουμε αυτό το να κάνουμε όλοι μαζί.

Αξιοποιώντας λοιπόν την τεχνολογία, με φωτισμό, με προβολές βίντεο, με πυροτεχνήματα, θέλουμε να πούμε την ιστορία του 2020 αλλά αυτή που πιστεύουμε ότι θα είναι και η ιστορία του 2021. Ναι, πληγωθήκαμε, όμως σταθήκαμε όρθιοι. Και κάπου μέσα σε όλη αυτή την περιπέτεια, έχουμε ανακαλύψει ξανά ο ένας τον άλλον… Γιατί η ζωή πάντα κερδίζει»! Μάλιστα πριν από μερικές μέρες είδαμε και τη σύζυγο του Κώστα Μπακογιάννη, Σία Κοσιώνη να κάνει βόλτα στο στολισμένο κέντρο της Αθήνας.

Κώστας Μπακογιάννης κέντρο Αθήνας

Συμπλήρωσε ότι δε θέλει να αποκαλύψει πολλά πράγματα για την αποψινή εκδήλωση «γιατί θέλουμε να είναι μία έκπληξη, για όλους και για όλες. Θέλουμε να είναι κάτι το διαφορετικό, κάτι που θα μας φέρει όλους πιο κοντά κι ας είμαστε μακριά. Θα είναι μια αλλαγή του χρόνου που θα τη θυμόμαστε. Γιατί δε θα είναι τυπική… Θέλω να πιστεύω στο τέλος, να αισθανθούμε όλοι λίγο καλύτερα… Κάπου ανάμεσα στην οθόνη της τηλεόρασης και στο μπαλκόνι μας, θα μπορούμε όλοι να το απολαύσουμε».

Μιλώντας για το χριστουγεννιάτικο στολισμό στο κέντρο της Αθήνας, ο δήμαρχος σχολίασε: «Αυτό το οποίο για μένα ήταν το πιο σημαντικό για το στολισμό φέτος, δεν ήταν οι κεντρικοί δρόμοι.

Ναι, πολύ ωραία ήταν, πολύ το χαρήκαμε, το είχαμε ανάγκη… Το πιο σημαντικό για μένα όμως, ήταν ότι καταφέραμε να απλώσουμε το φωτισμό όσο γίνεται μέσα στην πόλη. Δεν τα καταφέραμε σε όλη την πόλη, αλλά χρόνο με το χρόνο γινόμαστε καλύτεροι. 35 πλατείες της πόλης έχουν χριστουγεννιάτικα δέντρα για πρώτη φορά…».

Πόσο κόστισε ο στολισμός στο κέντρο της Αθήνας σύμφωνα με τον Κώστα Μπακογιάννη;

Αναφερόμενος στον στολισμό της πόλης, ο κ. Μπακογιάννης σημείωσε ότι «γίνεται μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια από το Δήμο να απλωθούν τα φώτα σε όλη την πόλη, καθώς φέτος για πρώτη φορά θα στολιστούν δέντρα σε 27 πλατείες της Αθήνας», ενώ σχετικά με το κόστος του στολισμού σημείωσε ότι «έγινε διαγωνισμός μέσα από τον οποίο εξασφαλίστηκαν τα χρήματα, περίπου 500.000 ευρώ, για τα φωτάκια που στολίζουν τους δρόμους και τις πλατείες της πόλης» καταλήγοντας πως «ο φωτισμός της πόλης θα αποτελέσει και προίκα της πόλης για τα επόμενα χρόνια».

Παράλληλε είπε ότι «ο στολισμός και η συντήρηση γίνεται από ιδιωτική εταιρεία, γι’ αυτό και το συνολικό κόστος έφτασε τις 900.000 ευρώ, το οποίο καλύπτει και την επόμενη χρονιά. Με τον τρόπο αυτό, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου θα μπορεί όλο αυτό το διάστημα να ανταποκριθεί στις υπόλοιπες ανάγκες της πόλης για φωτισμό και αποκατάσταση βλαβών, κάτι που ήταν πρόβλημα τα προηγούμενα χρόνια», είπε.

Σχετικά με τον Μεγάλο Περίπατο, ο δήμαρχος Αθηναίων υποστήριξε πως είναι ένα έργο που εξελίσσεται σε δύο φάσεις και όπως εξήγησε, χρησιμοποιείται η μεθοδολογία των περισσότερων ευρωπαϊκών πόλεων και μάλιστα αυτή που διδάσκεται στα περισσότερα πανεπιστήμια του κόσμου.

«Το συγκεκριμένο έργο ξεκίνησε βάσει μια μελέτης του ΕΜΠ, η οποία σε μεγάλο βαθμό επιβεβαιώθηκε, καθώς η κυκλοφορία έχει εξομαλυνθεί. Στον Μεγάλο Περίπατο δεν ανήκει μόνο η Πανεπιστημίου, αλλά και η Ερμού, η πλατεία Συντάγματος και η Βασιλίσσης Όλγας. Στη δεύτερη φάση του έργου, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά και ο Μεγάλος Περίπατος θα βρει την περπατησιά του», είπε.