Κορωνοϊός: Τέσσερα κρούσματα στη Βουλή

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Τέσσερα κρούσματα στη Βουλή

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες στη Βουλή, καθώς έχουν εντοπιστεί 4 κρούσματα κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για εργαζόμενους στο κοινοβούλιο, τρεις υπαλλήλους υπηρεσιών και ένα αξιωματικό της φρουράς του κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 19 Ιανουαρίου 2021 διαπιστώθηκε θετικός τον κορονοϊό υπηρετών στην YABE. Από την ιχνηλάτηση του δεν αναδείχθηκαν επαφές εντός της Βουλής. Την ίδια μέρα διαπιστώθηκε δεύτερο άτομο θετικό στον κορονοϊό, υπάλληλος στο κτίριο της Λένορμαν σε τηλεργασία και χωρίς επαφές στην Βουλή.

Στις 22 Ιανουαρίου διαπιστώθηκε θετικός και δεύτερος εργαζόμενος στην ΥΑΒΕ. Από την ιχνηλάτηση διαπιστώθηκαν πέντε στενές επαφές που έλαβαν οδηγίες για απομόνωση κατ’ οίκον. Παρότι τα δυο κρούσματα που προέρχονται από την ΥΑΒΕ αφορούν σε άτομα που υπηρετούν σε διαφορετικά πόστα και δεν είχαν μεταξύ τους καμία επαφή, κρίθηκε σκόπιμο να υποβληθούν σε τεστ pcr 32 άτομα από την ΥΑΒΕ. Όλα τα τεστ ήταν αρνητικά ενώ νωρίτερα ο Νίκος Σύψας προειδοποίησε για τον συνωστισμό στην Ερμού.

κορωνοϊός βουλή

Κορωνοϊός: Βρέθηκαν 40 κρούσματα σε γηροκομείο στο Μαρούσι

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές του ΕΟΔΥ μετά και τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε οίκο ευγηρίας στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Παρασκευή το απόγευμα, περισσότερα από 40 άτομα, τρόφιμοι και εργαζόμενοι του γηροκομείου, έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Μάλιστα, περισσότεροι από 10 τρόφιμοι έχει χρειαστεί να μεταφερθούν εκτάκτως σε νοσοκομεία, καθώς η κατάσταση τους κρίθηκε σοβαρή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η δομή είχε πραγματοποιήσει κανονικά τους εμβολιασμούς.

Το Γηροκομείο «ΘΑΛΕΡΟΣ», σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΕΟΔΥ, φιλοξενεί περισσότερους από 80 τρόφιμους μεγάλης ηλικίας.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι όλοι οι εργαζόμενοι είχαν αρνητικό τεστ, οι επισκέψεις απαγορεύονταν και τηρούνταν όλα τα μέτρα, καθώς το προσωπικό είχε ειδικές στολές και φορούσε μάσκες.