Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 19.30 για τα νέα μέτρα στην Αττική

Θα ανακοινωθεί το νέο lockdown για την Αττική

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 19.30 για τα νέα μέτρα στην Αττική

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί σήμερα, στις 19:30, με τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες για την πανδημία και τα μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και συγκεκριμένα για τα νέα μέτρα στην Αττική.

Πριν από λίγη ώρα, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε νέο lockdown τύπου Μαρτίου για την Αττική και όπως όλα δείχνουν, η ανακοίνωση αναμένεται να γίνει από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό απόψε.

Διάγγελμα Μητσοτάκη

Εννοείται ότι στο lockdown τύπου Μαρτίου που εισηγείται η Επιτροπή και θα γίνει πράξη μάλλον από αύριο θα κλείσουν, σχολεία, λιανεμπόριο και οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά του ιού.

Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την Κυβέρνηση από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που θα μιλήσει στον ελληνικό λαό.

Σαρηγιάννης - κορωνοϊός: «Στην κορύφωσή του το 3o κύμα θα φτάσει κοντά στο Πάσχα»

«Καμπανάκι» κινδύνου έκρουσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, σχετικά με το τρίτο κύμα κορωνοϊού, το οποίο, αν δεν ληφθούν κι άλλα μέτρα, θα κορυφωθεί κοντά στο Πάσχα.

Συγκεκριμένα, όπως σημείωσε ο κ. Σαρηγιάννης, είναι σημαντικό ότι πάρθηκαν τα μέτρα προληπτικά και εκεί που έπρεπε στοχευμένα, καθώς αποτελούν ένα πρώτο ανάχωμα στο τρίτο κύμα.

«Είναι σωστή η στρατηγική της γεωγραφικά διαφοροποιημένης λήψης μέτρων, γιατί το επιδημιολογικό φορτίο είναι διαφοροποιημένο ανά περιοχή. Το ζήτημα είναι κατά πόσον θα χρειαστεί θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπισή του», ανέφερε ο κ. Σαρηγιάννης.

Πρόσθεσε ακόμα ότι είναι πολύ θετικά τα μηνύματα που έρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, με βάση τα οποία η αυξημένη μεταδοτικότητα της βρετανικής μετάλλαξης δεν είναι στο 50%, όπως έλεγαν μέχρι τώρα, αλλά γύρω στο 30%. «Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί μειώνει την ένταση του τρίτου κύματος. Μας δίνει μεν ένα τρίτο κύμα, αλλά πιο ήπιο», επισήμανε.