Νέα καταγγελία για γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό - Κατηγορείται για βιασμό 14χρονου

Ο μηνυτής δεν προέρχεται από τον καλλιτεχνικό χώρο

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Νέα καταγγελία για γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό - Κατηγορείται για βιασμό 14χρονου

Μια νέα σοκαριστική καταγγελία εις βάρος γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη βγήκε στο φως της δημοσιότητας, καθώς αυτή τη φορά κατηγορείται για τον βιασμό ενός 14χρονου.

Στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας κατατέθηκε μια ακόμη μήνυση που αφορά έγκλημα που τελέστηκε σύμφωνα με τον μηνυτή το 2010 και ως εκ τούτου να παραμένει «ζωντανό» και να μην έχει παραγραφεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο οποίος δεν έχει κάποια σχέση με τον καλλιτεχνικό χώρο, βιάστηκε από γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη όταν εκείνος ήταν 14 ετών, μαθητής της Β΄ Γυμνασίου.

Ο δικηγόρος του μηνυτή Γιάννης Βλάχος σε δήλωσή του ανέφερε: «Κατατέθηκε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών μήνυση για βιασμό σε βάρος ανηλίκου. Το έγκλημα φέρεται να τελέστηκε το 2010 όταν το θύμα ήταν ηλικίας 14 ετών, μαθητής Β´ τάξης Γυμνασίου.

Το έγκλημα τιμωρείται ως κακούργημα και δεν έχει παραγραφεί. Ο δράστης είναι πασίγνωστος-ηθοποιός το όνομα του οποίου απασχολεί τελευταίος εντόνως τη δημοσιότητα. Ζητάω να παρέμβει η εισαγγελία και να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες δικαστικής διερεύνησης της μήνυσης διότι από τα πραγματικά περιστατικά και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης προκύπτει ιδιαίτερα υψηλός βαθμός επικινδυνότητας του φερομένου ως δράστη στο κοινωνικό σύνολο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μηνυτής αναφέρει στο κείμενο της μήνυσης του, πως ο ηθοποιός σκηνοθέτης τον προσέγγισε στην πλατεία του Μεταξουργείου, με την υπόσχεση ότι θα τον βοηθήσει να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο, προβάλλοντάς του τον κύκλο των γνωριμιών του.

Ακόμα ο μηνυτής αναφέρει ότι ο ίδιος και ο θύτης του συχνά πήγαιναν σε συναυλίες και εν τέλει ο καταγγελλόμενος τον βίασε στο σπίτι του. Το θύμα αναφέρεται και σε άλλα ανήλικα που ο καταγγελλόμενος δεχόταν στο σπίτι του.

Την ίδια ώρα η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη θέτει στη διάθεση της Δικαιοσύνης όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων του προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση στην υπόθεση των καταγγελιών με επίκεντρο πρόσωπα από το χώρο του θεάτρου.

Συγκεκριμένα, η κ. Μενδώνη κατάθεσε σήμερα το πρωί μηνυτήρια αναφορά υπόμνημα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος από τη δικαιοσύνη. Η αναφορά της διαβιβάζεται αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να συσχετιστεί με την ερευνώμενη υπόθεση. Την ίδια στιγμή, αποκαλύφθηκε πως γνωστή τραγουδίστρια υπέστη βιασμό από έναν συνάδελφο της.

Νέα καταγγελία βιασμού για γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό

Ηθοποιός - πρώην πανελίστας παρών στο βιασμό νεαρού στο σπίτι γνωστού σκηνοθέτη

Μια απίστευτη είδηση αποκάλυψε η εφημερίδα Espresso, την οποία φιλοξενεί στο εξώφυλλο της. Συγκεκριμένα, ρεπορτάζ αναφέρει πως ηθοποιός και πρώην πανελίστας ήταν παρών στον βιασμό ενός νεαρού στο σπίτι γνωστού σκηνοθέτη.

Όπως ήταν επόμενο η εν λόγω είδηση έχει προκαλέσει "σεισμό" στην ελληνική showbiz, μετά το "τσουνάμι" καταγγελιών κατά ηθοποιών - σκηνοθετών για σεξουαλική παρενόχληση, λεκτική και ψυχολογική βία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, το εμετικό περιστατικό με τις πεολειχίες αγοριών και τον βιασμό με μεταλλική ράβδο που έλαβε χώρα το 2005 μέσα στο σπίτι γνωστού και κοινωνικά διακεκριμένα σκηνοθέτη έχει ταρακουνήσει για τα καλά το χώρο της τέχνης.

Οι πρωταγωνιστές τρεις: Ο νεαρός που κατήγγειλε σε συνέντευξη του το περιστατικό (τότε ήταν σε ηλικία 19 ετών και ήθελε να ασχοληθεί με το θέατρο), ο σκηνοθέτης και ακόμη ένας νεαρός.Η Espresso, αποκάλυψε πως ο δεύτερος νεαρός εκείνης της βραδιάς, στον οποίο ο Νίκος Σ. έκανε έπειτα από αυταρχική εντολή πεοθηλασμό, είναι γνωστός ηθοποιός, ενώ έχει υπάρξει και πανελίστας γνωστής εκπομπής.

Ηθοποιός - πρώην πανελίστας παρών στο βιασμό νεαρού στο σπίτι γνωστού σκηνοθέτη