Κορωνοϊός: Θετικός ο βουλευτής Γιάννης Παππάς

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Θετικός ο βουλευτής Γιάννης Παππάς

Θετικός στον κορωνοϊό ανιχνεύθηκε ο βουλευτής Δωδεκανήσων με την Νέα Δημοκρατία, Γιάννης Παππάς την στιγμή που τα κρούσματα στη χώρα ανεβαίνουν με μεγάλη ταχύτητα.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο ίδιος με ανάρτηση στο facebook γράφοντας «Αγαπητές φίλες και φίλοι, τιμώντας τη μεταξύ μας σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης, σας ενημερώνω πώς σήμερα υποβλήθηκα σε μοριακό και rapid τεστ Covid -19, τα οποία είναι θετικά.

Η ευλαβική τήρηση εκ μέρους μου όλων των απαιτούμενων μέτρων προστασίας, η αυξημένη επαγρύπνηση, οι συνεχείς έλεγχοι, δεν στάθηκαν αρκετοί και ο ιός «χτύπησε» και τη δική μου πόρτα.

Έχω ήδη ενημερώσει όλες και όλους με τους οποίους ήρθα σε επαφή τις τελευταίες ημέρες και με την καθοδήγηση των ιατρών θα παραμείνω σε καραντίνα το χρονικό διάστημα που προβλέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.


Αγαπητές φίλες και φίλοι, εφιστώ την προσοχή σας: όχι στη χαλάρωση, όχι στον εφησυχασμό, πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων γιατί ο αόρατος εχθρός είναι ακόμα ανάμεσα μας».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Παππάς είχε επαφές και με τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Γιάννη Μπούγα ο οποίος τέθηκε σε προληπτική καραντίνα.

κορωνοιος κρουσματα σε βουλευτη της νδ

Ανησυχία στην Πάτρα: 50 κρούσματα κορωνοϊού στην «Κιβωτό της Αγάπης»

Έντονη ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην «Κιβωτό της Αγάπης» στην Πάτρα μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού.

Οι 2 από τους 4 ορόφους του ιδρύματος έχουν μετατραπεί σε χώρους διαμονής επιβεβαιωμένων και ύποπτων κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των τεστ που δημοσιεύει το tempo24.news, έχουν εντοπιστεί 17 θετικά κρούσματα στο προσωπικό και 33 θετικά κρούσματα στους τροφίμους.

Την ίδια ώρα, δύο παιδιά νοσηλεύονται με κορωνοϊό, όπως κι ένα βρέφος.

Δεδομένη θεωρείται η παράταση του lockdown στην χώρα και αυτό που εξετάζεται αυτή τη στιγμή είναι η διάρκεια της παράτασης αυτής.

Στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για lockdown μέχρι τις 8 Μαρτίου και στην δεύτερη για παράταση μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Το κλίμα θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει από σήμερα οπότε και συνεδριάζουν λοιμωξιολόγοι παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί η αιτία που οδήγησε σε «έκρηξη» κρουσμάτων μετά από δύο εβδομάδες αυστηρό lockdown στην Αττική την ώρα που, παράλληλα, η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής είναι ασφυκτική με μόνο 9 κρεβάτια ΜΕΘ να είναι ελεύθερα.

«Μια βδομάδα παράταση του lockdown νομίζω δε θα μας δείξει τίποτα. Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, δε νομίζω ότι με δεδομένο ότι τα νοσοκομεία θα πιέζονται ακόμα, κάποιος θα πει να ανοίξουμε. Πρέπει να βλέπουμε πώς εξελίσσεται η κατάσταση. Δεν είναι γρήγορη και αποδοτική η κατάσταση με το lockdown» δήλωσε χαρακτηριστικά την Πέμπτη το πρωί ο καθηγητής Γενετικής του πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης.