Τρεις βουλευτές της ΝΔ με κορωνοϊό

Στο νοσοκομείο ο Δ. Μαρκόπουλος

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Τρεις βουλευτές της ΝΔ με κορωνοϊό

Τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας νοσούν από κορωνοϊό. Πρόκειται για τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Οικονόμου, τον βουλευτή Δωδεκανήσου, Γιάννη Παππά και τον βουλευτή Πειραιώς Δημήτρη Μαρκόπουλο.

Σύμφωνα, μάλιστα με πληροφορίες ο κ. Μαρκόπουλος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και βρίσκεται σε φάση ανάρρωσης, καθώς, του έχει υποχωρήσει ο πυρετός.

Από την πλευρά του ο κ. Οικονόμου γνωστοποίησε την προηγούμενη Τρίτη ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό, σημειώνοντας τις ενέργειες που έκανε για την ενημέρωση των επαφών του, αλλά και το γεγονός ότι έχει τεθεί ήδη σε κατ’ οίκον περιορισμό.

«Υποβάλλομαι τακτικά σε μοριακό έλεγχο #Covid19 & πριν λίγο ενημερώθηκα ότι είμαι θετικός. Ήδη είμαι σε καραντίνα & δεν έχω συμπτώματα. Ενημέρωσα τις επαφές μου & ακολουθώ τις οδηγίες των ειδικών. Πλέον εργάζομαι από το σπίτι. Είμαι αισιόδοξος πως θα ξεπεράσω & αυτή την περιπέτεια», έγραψε. Ενώ πήραμε και άλλη παράταση lockdown λόγω των κρουσμάτων.

Κορωνοϊός: 1.142 νέα κρούσματα και 53 θάνατοι

Κορωνοϊός σημερινά κρούσματα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες το απόγευμα τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα τα οποία άγγιξαν τα 1.142 ενώ οι θάνατοι τους 53.

Τα 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 205.120 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 67 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.348 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 53, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.758 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 466.

(68.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.408 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 429 (ημερήσια μεταβολή +20.51). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 356 ασθενείςHλικιακή κατανομή: Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 15 έως 103 έτη). Δείτε στο μεταξύ, πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, η εστίαση αλλά και το λιανεμπόριο!