25η Μαρτίου: Δάκρυσε ο πρίγκιπας Κάρολος στην κατάθεση στεφάνων

Έριξε κουβέρτα στα πόδια της η Καμίλα λόγω του έντονου κρύου

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
25η Μαρτίου: Δάκρυσε ο πρίγκιπας Κάρολος στην κατάθεση στεφάνων

Σε κλίμα συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας διεξήχθη η διαδικασία της κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Ο πρίγκιπας Κάρολος τίμησε τη χώρα μας με την παρουσία του, σε αυτή την ιδιαίτερου συμβολισμού ημέρα, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Καμίλα.

Μάλιστα, αφού κατέθεσε το στεφάνι εκ μέρους της χώρας του, της Μεγάλης Βρετανίας, ήταν έκδηλη η συγκίνησή του και δάκρυσε.

Η κατάθεση στεφάνου από τον πρίγκιπα Κάρολο

Σημειώνεται ότι ο πατέρας του πρίγκιπα Καρόλου και σύζυγος της Ελισάβετ, Φίλιππος γεννήθηκε στην Κέρκυρα, ενώ η μητέρα του ήταν ελληνικής καταγωγής.

Λίγο αργότερα και αφού οι επίσημοι είχαν λάβει τις θέσεις τους στο Σύνταγμα για να παρακολουθήσουν την παρέλαση, η σύζυγος του πρίγκιπα, Καμίλα, χρησιμοποίησε την κουβέρτα που υπήρχε στη θέση της και σκέπασε τα πόδια της, μιας και η σημερινή θερμοκρασία κινείται σε χαμηλά επίπεδα.

Δείτε και βίντεο από την έπαρση της Ελληνικής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης

Αυτό είναι το μενού που απόλαυσαν Κάρολος - Καμίλα που βρίσκονται στην Ελλάδα για τον εορτασμό της 25ης

Η Ελλάδα γιορτάζει τα 200 χρόνια επανάστασης την Πέμπτη 25 Μαρτίου και μέσα στους καλεσμένους είναι ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα, οι οποίοι πριν λίγο καιρό γιόρτασαν την 15η επέτειο τους.

Ο Πρωθυπουργός θα συναντήσει ακόμη τον Ρώσο πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και την σύζυγό του, καθώς και την Γαλλίδα υπουργό Άμυνα.

Οι προσκεκλημένοι του Κυριάκου Μητσοτάκη θα βρεθούν στο προεδρικό μέγαρο αμέσως μετά την στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα προκειμένου να απολαύσουν ένα γεύμα που τους παραθέσει η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το μενού θα είναι με γεύσεις της θάλασσας λόγω της Σαρακοστής το οποίο θα υπογράφει ο Λευτέρης Λαζάρου.

  • Πρώτο πιάτο θα είναι ένα μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού.
  • Η σούπα, θα είναι κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια με σέλινο, μυρώνια, καυκαλήθρες και λάδι Καλαμάτας.
  • Το δεύτερο πιάτο θα είναι ένας κιμάς γαρίδας σε ζωμό θαλασσινών τυλιγμένος σε φύλλο λάχανου αρωματισμένος με κιτρινόριζα και κρόκο Κοζάνης.
  • Στην συνέχεια οι καλεσμένοι θα γευτούν φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και τοματίνια Κρήτης.
  • Το επιδόρπιο με προϊόντα της ελληνικής γής αφού θα έχει λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου και κρέμα αρωματισμένη με μπαχαρικά με φιστίκια Αιγίνης.
  • Τα κρασιά θα είναι λευκά, από τον ελληνικό αμπελώνα.
  • Το δείπνο θα κλείσει με γλυκό κόκκινο «Αποσπερίτη» από την Οινοποιητική Λειψών ένα δυσεύρετο κρασί καθώς προέρχεται από την ποικιλία «Φωκιανό».

Πρίγκιπας Κάρολος - Καμίλα μενού που θα φάνε στο προεδρικό μέγαρο την 25η Μαρτίου