Κορωνοϊός - ΕΜΑ: Υπάρχει σύνδεση του εμβολίου της AstraZeneca με τις θρομβώσεις

Η αποκάλυψη του επικεφαλής εμβολίων

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός - ΕΜΑ: Υπάρχει σύνδεση του εμβολίου της AstraZeneca με τις θρομβώσεις

Σε δηλώσεις που έκανε ο Μάρκο Καβαλέρι, ο επικεφαλής του εμβολιασμού στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων αποκάλυψε πως οι θρομβώσεις στο αίμα θα μπορούσαν να συνδεθούν με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η παράμετρος αυτή είχε ανησυχήσει μέχρι τώρα αρκετά τις χώρες, ενώ σε ορισμένες είχε σταματήσει προσωρινά ο εμβολιασμός αν και στη συνέχεια πήρε το πράσινο φως για να συνεχιστεί.

Η αποκάλυψη για το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού

Ο επικεφαλής εμβολίων του ΕΜΑ, Μάρκο Καβαλέρι είπε στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero ότι «κατά τη γνώμη μου, μπορούμε να το πούμε τώρα, είναι σαφές ότι υπάρχει σχέση με το εμβόλιο», αν και δεν ήταν σαφές τι προκάλεσε μια τέτοια αντίδραση.

«Υπάρχει μια σύνδεση, αλλά πρέπει ακόμη να καταλάβουμε πώς προκαλείται» συμπλήρωσε ο Καβαλέρι, προσθέτοντας ότι ο σύνδεσμος αυτός του εμβολίου με τις θρομβώσεις, θα επιβεβαιωθεί από τον Οργανισμό τις επόμενες ώρες.

εμβολιασμός Ελλάδα

Θάνατος 65χρονης: Ο ΕΟΦ υποστηρίζει πως δεν συσχετίζεται με τον εμβολιασμό της

Ανησυχία έχει προκαλέσει ο θάνατος της 65χρονης στο Ιλιον μισή σχεδόν ώρα μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca, με τον ΕΟΦ ωστόσο να υποστηρίζει πως δεν φαίνεται να σχετίζεται με τον εμβολιασμό της.

Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας ότι «με βάση τα υπάρχοντα μέχρι στιγμής δεδομένα ο θάνατος δεν φαίνεται να συσχετίζεται με τον εμβολιασμό, καθώς επισυνέβη επί εδάφους διαπιστωθέντος βαρέος υποκείμενου νοσήματος. Αναμένεται, πλην του πορίσματος και η πλήρης ιατροδικαστική έκθεση με παθολογοανατομικά ευρήματα».

Θάνατος 65χρονης με εμβόλιο κορωνοϊού

Ο δικηγόρος της οικογένειας, ανέφερε ότι ο γιος της θανούσας «έχει ήδη καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στο αστυνομικό τμήμα στο Ιλιον και περιμένουμε την εισαγγελία Αθηνών να διατάξει έρευνα. Εχουμε ορίσει και πραγματογνώμονα ιατροδικαστή, ο οποίος παρέστη στην νεκροψία-νεκροτομή, όπως και εγώ και διαπιστώσαμε ότι υφίσταται ενδείξεις και αιτιώδη συνάφεια με τον εμβολιασμό. Ενα μέρος της ιατροδικαστικής έρευνας το είχαμε χθες» τόνισε ο κ. Σακαρούδης.