Φονικό στην Μακρινίτσα: Αμετονήτος ο 31χρονος - «Δεν με νοιάζει, θα με κλείσουν μέσα, σε ένα μήνα θα βγω»

Προκλητικός εμφανίστηκε μπροστά στον εισαγγελέα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Φονικό στην Μακρινίτσα: Αμετονήτος ο 31χρονος - «Δεν με νοιάζει, θα με κλείσουν μέσα, σε ένα μήνα θα βγω»

Ο 31χρονος που σκότωσε με μαχαιριές τη πρώην σύζυγό του και τον αδερφό της στο σπίτι τους στη Μακρινίτσα Πηλίου εμφανίστηκε τόσο αμετανόητος όσο και προκλητικός μπροστά στον εισαγγελέα.

Ο δράστης ενώπιον του εισαγγελέα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν με νοιάζει, θα με κλείσουν μέσα, σε ένα μήνα θα βγω». Την ίδια ώρα, ο πατέρας των δύο άτυχων παιδιών, ζητά με σπαραγμό να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο άνθρωπος που τους στέρησε τη ζωή.

Λίγα λεπτά πριν από τις 14.00, όχημα της Ασφάλειας έφτασε στην πίσω πόρτα των Δικαστηρίων και αστυνομικοί οδήγησαν τον κατηγορούμενο εντός του Δικαστικού Μεγάρου, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Ο κατηγορούμενος για το διπλό φονικό παρέμεινε επί μία ώρα στο κτήριο και στον εισαγγελέα, ενώ όπως έγινε γνωστό, ζήτησε μέσω του συνηγόρου του και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή. Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει την ανθρωποκτονία της 28χρονης και του 30χρονου αδερφού της με λάμα 25 εκατοστών και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της μητέρας των δύο άτυχων παιδιών.

Φονικό στην Μακρινίτσα δηλώσεις δράστη

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή γυναίκα, ηλικίας 28 ετών, είχε μεταβεί στο σπίτι της οικογένειάς της στη Μακρινίτσα, όπου βρίσκονταν ο αδελφός της.

Στο σπίτι πήγε κάποια στιγμή ο σύζυγος της γυναίκας, με τον οποίο ήταν σε διάσταση, που - άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες και ποιους λόγους – διαπληκτίστηκε με την σύζυγό του και τον αδελφό της.

Η μία κουβέντα έφερε την άλλη, με τον 31χρονο να αρπάζει ένα μαχαίρι και να απειλεί τον Γιώργο και την Κωνσταντίνα. Η 28χρονη, σύμφωνα με τον αστυνομικό που έφτασε στο σημείο τηλεφώνησε στο «100» ζητώντας βοήθεια από την Αστυνομία.

«Βοήθεια, σώστε με. Έχει έρθει να μας σκοτώσει. Σπάει τη τζαμαρία για να μπει στο σπίτι μας» φώναζε λίγα λεπτά πριν τις 19:40 το βράδυ της Δευτέρας η γυναίκα που σήμερα δεν βρίσκεται στη ζωή.

Αμέσως, ο αστυνομικός του Α.Τ. Βορείου Πηλίου παίρνει το περιπολικό και κατευθύνεται στη Μακρινίτσα. Παρότι η απόσταση δεν είναι μεγάλη, αργεί να φτάσει καθώς μπροστά του προπορεύεται ένα φορτηγό, που τον καθυστερεί.

Τα λεπτά αυτά φαίνεται πως ήταν καθοριστικά για την εξέλιξη της τραγωδίας. Ο 31χρονος επιτέθηκε στα δύο αδέλφια με μανία, καταφέρνοντάς τους μαχαιριές στο σώμα και μάλιστα σε ζωτικά όργανα.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η γυναίκα φέρεται να δέχτηκε τις μαχαιριές στην κοιλιά και στα πλευρά, με αποτέλεσμα να υποκύψει στα τραύματά της καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο, ενώ ο αδερφός της στην κοιλιά και στην καρδιά, κάτι που του επέφερε ακαριαία τον θάνατο.

Στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου παίχτηκε η τελευταία πράξη του οικογενειακού δράματος, εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας, όταν οι γιατροί ανακοίνωσαν επίσημα στους οικείους τους ότι τα δύο αδέλφια είναι νεκρά. Τραγικές φιγούρες οι γονείς των δύο νέων που αδυνατούσαν να πιστέψουν πως τα δύο τους παιδιά είναι νεκρά από το χέρι του γαμπρού τους.