Ερυθρός Σταυρός: 60χρονος με κορωνοϊό αποσύνδεσε τον αναπνευστήρα από τον 76χρονο

Επειδή τον ενοχλούσε ο ήχος...

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Ερυθρός Σταυρός: 60χρονος με κορωνοϊό αποσύνδεσε τον αναπνευστήρα από τον 76χρονο

Ένα νέο ασύλληπτο έγκλημα έλαβε χώρα, αυτή τη φορά στον Ερυθρό Σταυρό, όπου ένας 60χρονος ασθενής με κορωνοϊό αποσυνέδεσε τον αναπνευστήρα ενός άλλου ασθενή με κορωνοϊό, κάνοντάς τον να χάσει το ζωή του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 60χρονος προέβη σε αυτή την πράξη μιας και τον ενοχλούσε ο ήχος του αναπνευστήρα.

Έγκλημα Ερυθρός Σταυρός

Ο άνδρας πέθανε χθες το απόγευμα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ανθρώπινο χέρι ήταν αυτό που παρενέβη προκειμένου να σταματήσει να λειτουργεί το σύστημα, ενώ από κορωνοϊό πέθανε και ο γιος του Απόστολου Σουγκλάκου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών έχουν στα χέρια τους στοιχεία που αποδεικνύουν πώς έγινε το σκηνικό του θανάτου και πώς ο 60χρονος ασθενής που νοσηλευόταν μαζί με τον 76χρονο προέβη σε αυτή την κίνηση και του «έκοψε» την παροχή οξυγόνου. Λόγω της νοσηλείας του με κορωνοϊό, ο φερόμενος ως δράστης δεν έχει συλληφθεί ενώ στο μικροσκόπιο έχει μπει και το ποινικό και το ψυχιατρικό του παρελθόν.

Η χθεσινή ενημέρωση για τα κρούσματα κορωνοϊού

Ανακοινώνονται την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021, 3.445 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 285.015 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 51.4% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 94 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.711 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 75, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.607 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ χθες ξεκίνησαν και τα self test στα φαρμακεία.

Κορωνοϊός κρούσματα Ελλάδα

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 749 (65.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.805 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 524 (ημερήσια μεταβολή -0.38%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 517 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 103 έτη).