Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Γιώργος Καραϊβάζ: Συνάντηση Μητσοτάκη - Χρυσοχοΐδη για την εξιχνίαση της υπόθεσης

Ο πρωθυπουργός θέλει άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης

Γιώργος Καραϊβάζ: Συνάντηση Μητσοτάκη - Χρυσοχοΐδη για την εξιχνίαση της υπόθεσης
Ενημέρωση 10.04.2021 09:10
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Σε συνάντηση με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προχωρά άμεσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την υπόθεση του Γιώργου Καραϊβάζ και τις αντιδράσεις, που υπήρξαν μέχρι και στο εξωτερικό.

Είναι ενδεικτικό ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση στις 10:30 στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προκειμένου να ζητήσει την γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει το δρομολόγιο του δημοσιογράφου, από τα studio της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» του Star, μέχρι το σπίτι του στον Αλιμο, για να ερευνηθούν τυχόν «αστοχίες» των δραστών, οι υποθέσεις με τις οποίες είχε ασχοληθεί ο Γ. Καραϊβάζ, για να ανακαλύψουν τα κίνητρά τους.

Η εκτέλεση του Γ. Καραϊβάζ φαίνεται ότι ήταν καλά σχεδιασμένη και γι' αυτό οι αστυνομικοί μιλούν για «συμβόλαιο θανάτου». Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι οι δύο αδίστακτοι δράστες είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους.

Καραϊβάζ - Αυτόπτης μάρτυρας: «Δεν πρόλαβε να βγάλει ανάσα, δεν μίλησαν δεν άλλαξαν κουβέντα»

Ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες που βρέθηκε στο σημείο όπου εκτελέστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ, μίλησε το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» και ανέλυσε όλα όσα είδε.

Οι δηλώσεις του μάρτυρα για την δολοφονία Καραϊβάζ

«Ήταν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, δεν φαινόταν κανένα χαρακτηριστικό που θα μπορούσε να βοηθήσει σε αναγνώριση. Η εικόνα που μου έχει μείνει είναι αυτού με το στρατιωτικό μπουφάν να εκτελεί.

Τους είχαμε πλάτη όταν τελειώσαμε την εργασία και είχαμε μαζέψει τα εργαλεία και όταν ακούσαμε έναν ήχο σαν εξάτμιση που σκάει εκεί γυρίσαμε. Προφανώς ήταν ο πυροβολισμός αυτός. Μετά ακούσαμε κι άλλους ήχους και με το που γυρίσαμε και έκανα ένα βήμα είδα τον άνθρωπο με το χακί από πάνω να του ρίχνει του ανθρώπου. Ώστε να συνειδητοποιήσουμε τι έγινε, όλα έγιναν σε μηδέν χρόνο, εξαφανιστήκανε. Εγώ άκουσα τέσσερις – πέντε φορές τον ήχο αυτό σαν εξάτμιση.

Είδα το όπλο σαν να είχε προέκταση σιγαστήρα, παρολαυτά ο ήχος ήταν δυνατός σαν εξάτμιση που σκάει. Με το ένα χέρι το κράταγε το όπλο, ήταν πολύ άνετος και έριχνε», είπε ο υπάλληλος λέγοντας πως οι τρεις δημοτικοί υπάλληλοι μόλις είχαν τελειώσει την εργασία τους, στο παρκάκι έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου.

Όταν ο αυτόπτης μάρτυρας ρωτήθηκε για το αν αντέδρασε το θύμα, είπε: «Δεν πρόλαβε να βγάλει ανάσα. Δεν μίλησαν, δεν άλλαξαν κουβέντα».

Όσον αφορά το όχημα των δύο δραστών δήλωσε: «Ένα χαμηλό σκουτεράκι κακορίζικο, προσπάθησα να δω την πινακίδα, δεν είδα τίποτα. Τον είδα, πάγωσα, πήρα την αστυνομία κι ήρθαν μέσα στο 5λεπτο».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Γιώργος Καραϊβάζ: Το συγκινητικό μήνυμα της Ανθής Βούλγαρη για τον θάνατο του

Γιώργος Καραϊβάζ: Οι πρώτες εκτιμήσεις για την δολοφονία του - «Σίγουρα υπάρχει το στοιχεία της εκδίκησης»

Share