Επίθεση με καυστικό υγρό: Η 25χρονη μίλησε στην αστυνομία - Κατέληξαν στον βασικό ύποπτο

Η ίδια έδωσε κάποια στοιχεία που έχουν βοηθήσει τις έρευνες

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Επίθεση με καυστικό υγρό: Η 25χρονη μίλησε στην αστυνομία - Κατέληξαν στον βασικό ύποπτο

Η 25χρονη κοπέλα που δέχτηκε την επίθεση με το καυστικό υγρό μίλησε στην αστυνομία και βασικός ύποπτος είναι ένα άτομο που ανήκει στο περιβάλλον της και το τελευταίο διάστημα δεν είχε επαφές μαζί της.

Η νεαρή γυναίκα φέρει εγκαύματα στο στόμα και έτσι δεν είναι εύκολο να μιλήσει για αρκετή ώρα στους αστυνομικούς. Φαίνεται, ωστόσο, ότι έχει δώσει ήδη κάποια στοιχεία που έχουν βοηθήσει τις έρευνες.

Η ίδια μέσα στο σοκ της δεν μπορούσε να φανταστεί ποιος θα μπορούσε να της επιτεθεί. Ακολούθως, όμως, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μπόρεσε να δώσει κάποιες πληροφορίες για τη ζωή της που ενδεχομένως να φανούν χρήσιμες για τους αστυνομικούς.

Οι άντρες της Ασφάλειας προσπαθούν να βρουν τα στοιχεία που θα «δέσουν» την υπόθεση και θα μπορέσουν να στοιχειοθετήσουν κατηγορίες. Στην Αστυνομία έδωσε κατάθεση και ο σύντροφος του θύματος, σε μία προσπάθεια να αντληθούν περισσότερα στοιχεία.

Στην επίθεση δεν χρησιμοποιήθηκε βιτριόλι αλλά κάποιο καυστικό υγρό που προκαλεί ηπιότερες βλάβες.

Παράλληλα, έχει παραγγελθεί ιατροδικαστική εξέταση, κυρίως για να διαπιστωθούν οι βλάβες που προκάλεσε ο δράστης στο θύμα αλλά και να γίνει μία εκτίμηση για το είδος του καυστικού υγρού (το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιήθηκε κάποιο υγρό παρεμφερές με τη χλωρίνη).

Στον τόπο της επίθεσης δεν εντοπίστηκε το πανί που ήταν ποτισμένο με το καυστικό υγρό. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, το πανί το πήρε μαζί του ο δράστης για να μην αφήσει ίχνη.

Θεωρείται μάλιστα βέβαιο ότι φορούσε γάντια. Το γεγονός ότι δεν εντοπίστηκε το πανί ενδεχομένως να έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρξει απολύτως ακριβής διαπίστωση για το είδος του υγρού που χρησιμοποιήθηκε.

Το επίπεδο δυσκολίας ανεβαίνει διότι στην περιοχή όπου έγινε η επίθεση δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας. Το μόνο αξιοποιήσιμο στοιχείο στο αρχικό στάδιο της έρευνας ήταν η κατάθεση του θύματος ότι ο άγνωστος διέφυγε με αυτοκίνητο.

Έτσι, οι αστυνομικοί συνεχίζουν να αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής, σε μία προσπάθεια να εντοπίσουν κάποιο καρέ από τις πινακίδες κυκλοφορίες του οχήματος του δράστη.

Οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο ότι τις προηγούμενες ημέρες παρακολουθούσε την 25χρονη και γνώριζε τις κινήσεις της. Μάλιστα, φαίνεται ότι επέλεξε ένα σημείο στο οποίο δεν υπήρχαν κάμερες αλλά ούτε αυτόπτες μάρτυρες.

Επίθεση με καυστικό υγρό

Πολλά κοινά στοιχεία με την υπόθεση της Ιωάννας με το βιτριόλι

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για την επίθεση με καυστικό υγρό στην 25χρονη έγκυο, με την υπόθεση να αρχίζει να δείχνει ομοιότητες με εκείνη της Ιωάννας με το βιτριόλι.

Όλα έγιναν αργά το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Στην οδό Ηπείρου κοντά στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής στα Τουρκοβούνια, η νεαρή έγκυος περπατούσε όταν ξαφνικά όπως υποστηρίζει, σταμάτησε δίπλα της ένα αυτοκίνητο.

Ο οδηγός που βγήκε έξω της επιτέθηκε και ακούμπησε στο πρόσωπό της ένα πανί εμποτισμένο με καυστικό υγρό. Ο δράστης απομακρύνθηκε από το σημείο κ εκείνη μετά το αρχικό σοκ, ειδοποίησε ασθενοφόρο που την μετέφερε στον Ευαγγελισμό.

Διαβάστε την συνέχεια στο AthensMagazine.gr.