Lockdown - Γεωργιάδης: Δεν καταργείται το γενικό sms

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο νούμερο αποκλειστικά για την εστίαση

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Lockdown - Γεωργιάδης: Δεν καταργείται το γενικό sms

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για την εστίαση αλλά και το click inside. Όπως είπε, το θέμα του πλήρους ανοίγματος της αγοράς έχει τεθεί ήδη δύο φορές στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων, η οποία ωστόσο δεν δώσει ακόμα το πράσινο φως. Στόχος είναι να ανοίξει η αγορά χωρίς click inside το συντομότερο δυνατόν, για να δουλέψει καλύτερα.

Όσον αφορά την κατάργηση του sms για τις μετακινήσεις, ξεκαθάρισε ότι για την ώρα δεν καταργείται το γενικό sms, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο νούμερο sms, αποκλειστικά για την εστίαση, αν και, όπως είπε, κάτι τέτοιο δεν εξετάζεται τώρα.

Aναφερόμενος ειδικά στο ωράριο των εστιατορίων, που θα κλείνουν στις 23:00, εξήγησε ότι οι πολίτες πρέπει στις 23:00 να είναι σπίτι, αν και θα υπάρχει κάποια ελαστικότητα, ενώ οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων εξαιρούνται της απαγόρευσης αυτής.

Θα δοθεί αρκετός δημόσιος χώρος στους επιχειρηματίες που δεν έχουν επαρκή εξωτερικό χώρο για να απλώσουν τα τραπεζοκαθίσματά τους, όπως έγινε και πέρυσι, τόνισε ακόμα ο κ. Γεωργιάδης, που σημείωσε ότι στόχος είναι οι επιχειρήσεις να μην ανοίξουν απλά, αλλά να είναι και βιώσιμες. Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τους 30-39.

Κορωνοϊός κρούσματα Ελλάδα

Τα χθεσινά 26/4 κρούσματα κορωνοϊού

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 334.436 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 69 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.662 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 80, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 10.087 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ στο τραπέζι των λοιμωξιολόγων έπεσε και το θέμα των γυμναστηρίων.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 811 (63.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.050 ασθενείς.

Οι εισαγωγές 2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 451 (ημερήσια μεταβολή -6.24%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 470 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).