Κορωνοϊός: Δεν θα ανακοινωθούν τα σημερινά κρούσματα

Η επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: Δεν θα ανακοινωθούν τα σημερινά κρούσματα

Σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως δεν θα ανακοινωθούν τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

«Σας ενημερώνουμε πως σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, δεν θα αναρτηθεί έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης».

Να σημειώσουμε πως το Μεγάλο Σάββατο ανακοινώθηκαν 1391 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, ενώ 811 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ και καταγράφηκαν 72 νέοι θάνατοι.

Κορωνοϊός Δεν θα ανακοινωθούν τα σημερινά κρούσματα

Ανοίγουν στις 15 Μαΐου οι οργανωμένες παραλίες

Λίγες ημέρες μετά την εστίαση πρόκειται να ανοίξουν και οι οργανωμένες παραλίες. Το άνοιγμα στις 15 Μαΐου, μαζί με τον τουρισμό, προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως από τις 14 Μαΐου και μετά «θα κάνουμε κι άλλα βήματα, εφόσον τα μέτρα δεν είναι επιθετικά προς την πανδημία».

Σχετικά με τη μουσική που δεν θα υπάρχει στα μαγαζιά, ο κ. Σταμπουλίδης τόνισε πως οι ειδικοί πιστεύουν πως όταν υπάρχει μουσική αναγκάζεται ο κόσμος να αυξάνει την ένταση της φωνής του κι άλλα να εκτοξεύει περισσότερα σταγονίδια.

«Δεν είναι μόνο η μουσική, πλέον έχουμε ισχυρή σύσταση να χρησιμοποιούμε τη μάσκα όταν δεν καταναλώνουμε ποτά και φαγητό. Όσο περνά ο καιρός και εφόσον τηρεί ο κόσμος όλα τα μέτρα, το μέτρο σχετικά με τη μουσική θα επανεκτιμηθεί», τόνισε.