Έκανε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού η Νίκη Κεραμέως

«Eυγνωμοσύνη στους επιστήμονες και στους υγειονομικούς μας»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Έκανε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού η Νίκη Κεραμέως

Με μία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε στους διαδικτυακούς της φίλους πως έκανε με τη σειρά της το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και έστειλε ένα πολύ ηχηρό μήνυμα.

Η Υπουργός Παιδείας «τρέχει και δεν φτάνει» τις τελευταίες μέρες καθώς στις 10 Μαΐού ανοίγουν ξανά κανονικά τα σχολεία, ωστόσο δεν έχασε την ευκαιρία να προστατεύσει τον εαυτό της από τον επικίνδυνο ιό.

Η ανάρτηση της Νίκης Κεραμέως για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

«Έφτασε και εμένα η σειρά μου για αυτό το μεγάλο δώρο της επιστήμης, υπέρ της ζωής! Απέραντη ευγνωμοσύνη στους επιστήμονες και στους υγειονομικούς μας. Αισιοδοξία, ελπίδα, ελευθερία!» έγραψε η υπουργός Παιδείας στην ανάρτησή της την οποία συνόδευσε και από τη σχετική φωτογραφία.

Λίγα λόγια για τη Νίκη Κεραμέως

Η Νίκη Κεραμέως (Θεσσαλονίκη, 18 Ιουλίου 1980) είναι Ελληνίδα δικηγόρος και πολιτικός. Είναι βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εν ενεργεία Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Γεννήθηκε το 1980 στη Θεσσαλονίκη. Είναι κόρη του νομικού και καθηγητή πολιτικής δικονομίας Κωνσταντίνου Κεραμέως. Έχει σπουδάσει νομική στη Σορβόνη και στο Χάρβαρντ και εργάζεται ως δικηγόρος. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

Νίκη Κεραμέως βιογραφικό

Εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και του Σεπτεμβρίου του 2015. Ήταν μέλος στην ειδική μόνιμη επιτροπή σωφρονιστικού συστήματος και λοιπών δομών εγκλεισμού κρατουμένων και στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.

Από τον Ιανουάριο του 2016 έως τον Ιούλιο του 2019 ήταν κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και από τον Νοέμβριο του 2016 είναι τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ.

Το 2019 συμμετείχε στη διάσκεψη της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, από τις 30 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου, στην Ελβετία, με κύρια θέματα συζήτησης την Ευρώπη και το περιβάλλον.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 εξελέγη βουλευτής στην περιφέρεια Β1' Βόρειου Τομέα Αθηνών και στις 9 Ιουλίου διορίστηκε υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.