Η απάντηση του Κώστα Μπακογιάννη στην Έλενα Ακρίτα και τις κατηγορίες για τον εμβολιασμό του

«Η κριτική της είναι πλέον αδιάφορη...»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Η απάντηση του Κώστα Μπακογιάννη στην Έλενα Ακρίτα και τις κατηγορίες για τον εμβολιασμό του

Μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ, ο Κώστας Μπακογιάννης θέλησε να δώσει τη δική του διακριτική απάντηση στην Έλενα Ακρίτα που αμφισβήτησε τον εμβολιασμό του μέσα από ανάρτησή της.

H απάντηση του Κώστα Μπακογιάννη για τα σχόλια της Έλενας Ακρίτα

«Υπήρξαν κάποια σχόλια, όπως για παράδειγμα της κυρίας Ακρίτα, στο οποίο όμως δεν έχουμε λόγο να δώσουμε πάρα πολύ μεγάλη σημασία. Άλλωστε οι σχέσεις μου με την κυρία Ακρίτα είναι αμοιβαίας αγάπης, αμοιβαίας εκτίμησης, αμοιβαίο σεβασμού και η κριτική που προέρχεται από την κυρία Ακρίτα είναι μάλλον προβλεπόμενη, έως και αδιάφορη πλέον.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι θα πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε μια μάχη, που υπερβαίνει κόμματα, ιδεολογίες και πρόσωπα, για τον εμβολιασμό. Οχι μόνο να μην υπονομεύουμε τον εμβολιασμό, όπως έγινε, αλλά να εξηγήσουμε –χωρίς να κουνάμε το δάχτυλο, χωρίς να χαρακτηρίζουμε και χωρίς να γινόμαστε είρωνες– ότι είναι ένα δώρο της επιστήμης.

Μιλάμε για ένα επιστημονικό επίτευγμα αντίστοιχο με του Apollo 11, όταν πατήσαμε στο φεγγάρι το 1969″ και συνέχισε αναφέροντας πως “αυτό το δώρο της επιστήμης δεν είναι ούτε του Μητσοτάκη, ούτε της ΝΔ, ούτε του Τσίπρα ή του ΣΥΡΙΖΑ, είναι όλων μας. Και επειδή υπάρχει ένα κίνημα, το βλέπετε και στο διαδίκτυο, με αρνητές του εμβολιασμού, τώρα είναι η ώρα να κάνουμε μια συγκροτημένη, ψύχραιμη, νηφάλια, προσπάθεια να πείσουμε για τη σημασία που έχει ο εμβολιασμός για όλους μας. Χωρίς να κουνάμε το δάχτυλο, χωρίς να προσβάλλουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μπακογιάννης.

Η συγγνώμη της Έλενας Ακρίτα

Θυμίζουμε ότι η Έλενα Ακρίτα σχολιάζοντας την φωτογραφία από τη στιγμή του εμβολιασμού του Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca, ήταν ανάμεσα σε αυτούς που υποστήριξαν ότι ο δήμαρχος Αθηναίων «εμβολιάστηκε με καπάκι στη σύριγγα και από νοσηλεύτρια χωρίς γάντια».

«Μην τηλεφωνείτε άλλο. Εχουμε νικητή. Ο κ. Μπακογιάννης εμβολιάζεται με καπάκι στη σύριγγα από νοσοκόμα χωρίς γάντια και ο Ιονέσκο αυτοκτονεί», έγραψε η Ελενα Ακρίτα στην ανάρτησή της, ποστάροντας τη φωτογραφία του Δημάρχου Αθηναίων.

Ωστόσο, πολλές ήταν οι αντιδράσεις και τα σχόλια για την ψευδή είδηση που διέσπειρε η γνωστή συγγραφέας και δημοσιογράφος, με αποτέλεσμα να αφαιρέσει αρχικά τη συγκεκριμένη ανάρτηση της. Η δημοσιογράφος επανήλθε στο θέμα με δύο νέες αναρτήσεις της, στις οποίες δηλώνει πως έκανε λάθος ενώ ζητά μια ειλικρινή συγγνώμη από το δήμαρχο Αθηναίων, ενώ έκανε ενεργή ξανά την αρχική της ανάρτηση.