Κορωνοϊός: Στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ η 44χρονη - Εμφάνισε και δεύτερη θρόμβωση μετά το εμβόλιο

Οι εργαστηριακές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη έδειξαν διαταραχή πηκτικότητας του αίματος και χαμηλά αιμοπετάλια

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: Στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ η 44χρονη - Εμφάνισε και δεύτερη θρόμβωση μετά το εμβόλιο

Λόγω μερικών επιπλοκών που παρουσίαση η υγεία της 44χρονης, οι γιατροί του νοσοκομείου ζήτησαν την μεταφοροά της από το Βενιζέλειο στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, καθώς εμφάνισε θρομβοπενία λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24 η γυναίκα εμφάνισε και δεύτερη θρόμβωση.

Οι πληροφορίες του cretapost σε σχέση με την κλινική της εικόνα είναι ότι η αξονική τομογραφία στην οποία υπεβλήθη, έδειξε εγκεφαλική θρόμβωση, κάτι που όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από τη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, καθώς δεν υπάρχει σαφή εικόνα της υγείας της. Η 44χρονη νοσηλευόταν μέχρι και τώρα στην Αιματολογική Κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου σε καλή κατάσταση, μετά τα ήπια συμπτώματα που εμφάνισε κατόπιν του εμβολιασμού της.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη έδειξαν διαταραχή πηκτικότητας του αίματος και χαμηλά αιμοπετάλια.

Όπως είχε αναφέρει και ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίες του Βενιζέλειου Χάρης Λυδάκης, από την πρώτη στιγμή εξεταζόταν το ενδεχόμενο συσχετισμού των συμπτωμάτων με το εμβόλιο ή αν υπήρχε άλλα συστηματικό νόσημα που οδήγησε σε αυτό.

Κορωνοϊός στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ η 44χρονη - Εμφάνισε και δεύτερη θρόμβωση μετά το εμβόλιο

Ανοίγει μέσα στον Ιούνιο η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 18-29

Συνεχίζεται δυναμικά το πρόγραμμα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πλατφόρμα για τις ηλικίες 18-29, ανοίγει κάποια στιγμή μέσα στον Ιούνιο.

«Ανάλογα με το πώς θα κινηθεί αυτή η ομάδα θα ανοίξει κι η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για τους 35-39 και 30-34 ετών. Αναμένεται η έναρξη για την ομάδα 18-29 μέσα στον Ιούνιο», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, ενώ την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για τους 40-44.

εμβόλια 18-29

Αναφέρθηκε και στις διαθέσιμες μέσω του gov.gr βεβαιώσεις θετικού και αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού Covid 19. Μιλώντας στον Αντέννα, ο κ. Αναγνωστόπουλος επανέλαβε ότι το πρόκειται για τη βεβαίωση που μπορεί ο πολίτης να παίρνει ψηφιακά κατόπιν του διαγνωστικού τεστ που διενεργεί σε εργαστήριο είτε του δημόσιου είτε του ιδιωτικού τομέα.

Με τον τρόπο αυτό, κάθε πολίτης έχει πρόσβαση σε ένα επίσημο έγγραφο, το οποίο πιστοποιεί το αποτέλεσμα διαγνωστικού ελέγχου. «Μόλις γίνει το τεστ θα πρέπει να κατοχυρωθεί στο μητρώο ασθενών της ΗΔΙΚΑ και κατόπιν δίνεται η βεβαίωση που είναι επίσημη».