Πέθανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Δρυς

Θλίψη στον πολιτικό χώρο

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Πέθανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Δρυς

Θρήνος έχει ξεσπάσει εδώ και λίγη ώρα στον χώρο της πολιτικής μιας και έγινε γνωστή η είδηση πως έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Δρυς μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Ο Γιώργος Δρυς εξελέγη βουλευτής Κέρκυρας. Διετέλεσε υφυπουργός Οικονομικών και υπουργός Γεωργίας στις κυβερνήσεις Σημίτη. Το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα, ο Γιώργος Δρυς υπηρέτησε το κόμμα του από πλείστες θέσεις. Η πολιτική του διαδρομή σφραγίστηκε από την σχέση του με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, από τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης και για τρεις δεκαετίες, ενώ την ίδια στιγμή θλίψη έχει σκορπίσει και ο θάνατος του ιδρυτή της Express Service, Γιάννη Ραπτόπουλου.

Γιώργος Δρυς θάνατος

Ποιος ήταν ο Γιώργος Δρυς

Ο Γιώργος Δρυς γεννήθηκε το 1944 στην Κέρκυρα. Σπούδασε Φυσική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του με μεταπτυχιακό στην Αγγλία. Εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Διετέλεσε υφυπουργός Οικονομικών (1996-2001), υπουργός Γεωργίας (2001-2004), δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κερκυραίων, πρόεδρος της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας (1982), μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ) (1993), γενικός γραμματέας του Υπουργείου Γεωργίας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής Κέρκυρας με το ΠΑΣΟΚ (από το 1989).

Διορίστηκε γενικός γραμματέας του υπουργείου Γεωργίας και διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ από το 1990, ενώ ήταν βουλευτής Κέρκυρας με το ΠΑΣΟΚ (1989). Επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη ορίστηκε υφυπουργός Οικονομικών (1996-2001) και στη συνέχεια υπουργός Γεωργίας (2001-2004).

Ο Γιώργος Δρυς υπήρξε, παντρεμένος με την Αρετή Κουρτελέση πρ. δήμαρχο Παλαιοκαστριτών Κερκύρας με την οποία απέκτησαν μια κόρη τη Μαρία Δρυ, δημοτική σύμβουλο Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και στη συνέχεια με την Βάσω Ροκόφυλλου με την οποία απέκτησε επίσης μια κόρη.