ΕΚΠΑ: Ο καθηγητής των ΕΜΜΕ απαντά στις καταγγελίες - «Φήμες διαδρόμων ακούγονται χρόνια»

«Δεν τις λαμβάνω υπόψιν του ούτε απαντώ σε αυτές»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
ΕΚΠΑ: Ο καθηγητής των ΕΜΜΕ απαντά στις καταγγελίες - «Φήμες διαδρόμων ακούγονται χρόνια»

Τη δική του απάντηση, αναφορικά με τις καταγγελίες που αντιμετωπίζει από φοιτήτριες, δίνει ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, ο οποίος δε θεωρεί πως υπάρχει οτιδήποτε το μεμπτό στη συμπεριφορά του.

Ο εν λόγω καθηγητής μιλώντας στο Mega αρνείται να σχολιάσει φήμες του διαδρόμου που όπως λέει του προσάπτουν.«Αν κάτι έχει παρεξηγηθεί, περιμένω να το ακούσω σαν επίσημη καταγγελία και όχι σαν αόριστη φήμη. Φήμες διαδρόμων ακούγονται χρόνια αλλά δεν τις λαμβάνω υπόψιν του ούτε απαντώ σε αυτές. Συγκεκριμένη καταγγελία δεν υπάρχει. Μόνο φήμες» υποστήριξε ο καθηγητής του ΕΜΜΕ.

Από την άλλη όμως είναι οι φοιτήτριες που επιμένουν πως ο καθηγητής ξεπέρασε τα όρια. Καταγγέλλουν πως ζητούσε μέχρι και γυμνές φωτογραφίες για να τις περάσει στο μάθημα. «Το να ζητάω γυμνή φωτογραφία για να περάσω κάποιον σε μάθημα προφανώς και δεν έχει συμβεί ποτέ. Ούτε έχει ζητηθεί ποτέ ως άσκηση η γυμνή φωτογραφία ποτέ.

Υπάρχει μια παρεξήγηση – δεν ξέρω πως έχει προκύψει- γι’ αυτό το θέμα της φωτογραφικής άσκησης που ζητείται στο πλαίσιο του μαθήματος. Δεν έχει καμία σχέση με το γυμνό» συμπλήρωσε ο καθηγητής που κατηγορείται από τις φοιτήτριές του.

Η πόρτα του γραφείου του έχει κατακλυστεί με χαρτιά που φέρουν καταγγελίες σοκ. «Επιδιώκει να έχει στενή επαφή με φοιτήτριες», «Μας ζητάει φωτογραφίες με μαγιώ» είναι μερικά από τα μηνύματα που έχουν γραφεί.

Ο καθηγητής έχει τεθεί ήδη σε αναστολή με το φοιτητικό κίνημα πάντως να ζητά την οριστική απομάκρυνση του.

H Εισαγγελία Αθηνών και το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΕΚΠΑ ερευνούν επώνυμες καταγγελίες φοιτητριών και του Συλλόγου Φοιτητών της Σχολής ΜΜΕ, καταγγελίες για τις οποίες ο ίδιος δηλώνει άγνοια.

«Κλήθηκα σε μια ένορκη διοικητική εξέταση τον περασμένο Μάρτιο που δεν συζητήθηκαν τέτοια ζητήματα. Δηλαδή τα πράγματα τα οποία ακούγονται δεν ήταν πράγματα για τα οποία κλήθηκα ν’ απαντήσω. Δεν γνωρίζω γιατί κατηγορούμαι. Εάν υπάρχει κάποιο άτομο που καταγγέλλει κάτι συγκεκριμένα, περιμένω υπομονετικά ν’ απαντήσω και να δω αν έχω διαπράξει κάτι λάθος» πρόσθεσε ο καθηγητής.

Πατέρας 9χρονης μαθήτριας αποκαλύπτει τα μηνύματα του δάσκαλου που την παρενοχλούσε

Σοκάρουν τα σεξουαλικά μηνύματα που έστελνε ο δάσκαλος Δημοτικού σε ανήλικες μαθήτριες του, μια εκ των οποίων τα έδειξε στον πατέρα της και αυτός με την σειρά του τα έβγαλε στην δημοσιότητα.

Ανοίχτηκε η μικρή και μου λέει να λέει ‘μπαμπά μου γράψε να με πάρει στην αγκαλιά του περιμένει πώς και πώς να με σφίξει στην αγκαλιά του’ και τέτοια και τρελάθηκα», είπε ο πατέρας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», σημειώνοντας πως συμβούλεψε το παιδί να τον ενημερώνει κάθε φορά που θα λάμβανε τέτοιο μήνυμα.

Κι ευτυχώς το παιδί το έκανε, γιατί «άρχιζε αυτός να στέλνει μηνύματα. «Έχω 45 σελίδες μηνύματα σε τέσσερις ημέρες. Εκδηλώθηκε την Πέμπτη άρχισε να της λέει ‘τι όμορφο κορίτσι που είσαι .Είσαι το πιο όμορφο κορίτσι και έχεις ωραίο χαμόγελο και θα σου βγάλω τη μάσκα και θα σου φιλήσω λέω στο μαγουλάκι και άμα θες να σου δώσω ένα φιλάκι στο στόμα στα χειλάκια και εάν κάνουμε λέει ενισχυτική ιδιαίτερα’ ας το πούμε, ‘δεν ξέρω αν θα αντισταθώ να σε φιλήσω Και τι θες να κάνουμε τι θες να κάνουμε τι άλλο θες να κάνουμε.

Ξέφυγε εκεί ‘θα γίνω το αγόρι σου’ και ‘θα σου τα μάθω εγώ όλα και ότι θέλεις εσύ θα μου πεις’. Ξεφύγε η κατάσταση εγώ δεν άντεξα», περιγράφει ο πατέρας προσθέτοντας ότι, ο δάσκαλος συμβούλεψε τη μικρή να σβήνει τα μηνύματα, κι εκείνη του είπε ότι το κάνει.

Ο πατέρας την περασμένη Παρασκευή πήρε όλα τα πειστήρια, πήγε στο Ανηλίκων, «οι άνθρωποι με περίμεναν, ήταν ενημερωμένοι και με το που διάβασαν τα μηνύματα πήγαν και τον συνέλαβαν αμέσως χωρίς δεύτερη κουβέντα», κατέληξε ο πατέρας.

Ο δάσκαλος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από το υπουργείο Παιδείας, έως ότου διερευνηθεί η υπόθεση, ενώ εμφανίστηκε ενώπιον των Αρχών και αφέθηκε υπό όρους ελεύθερος.

Σοκάρουν τα μηνύματα του δάσκαλου που παρενοχλούσε τις ανήλικες μαθήτριες του