Euro 2021: Κατέρρευσε ο Κρίστιαν Έρικσεν στην διάρκεια του αγώνα

Σοκαριστικές στιγμές στον αέρα του ΑΝΤ1 - Του έκαναν τεχνητή αναπνοή

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Euro 2021: Κατέρρευσε ο Κρίστιαν Έρικσεν στην διάρκεια του αγώνα

Ένα ασύλληπτο περιστατικό διαδραματίστηκε πριν από μερικά λεπτά στο Πάρκεν της Κοπεγχάγης, με τον Κρίστιαν Έρικσεν να καταρρέει κατά την διάρκεια του αγώνα.

Το ιατρικό τιμ έτρεξε αμέσως πάνω στον ποδοσφαιριστή, ο οποίος έπεσε στο έδαφος χωρίς να έχει τις αισθήσεις. Οι συμπαίκτες του έτρεξαν αμέσως και περικύκλωσαν τον παίκτη, ο οποίος μετά από αρκετά λεπτά αποχώρησε με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο.

Οι εικόνες δύσκολα περιγράφονται με τους παίκτες και τον κόσμο να προσεύχεται, ώστε ο Έρικσεν να γίνει καλά. Λίγη ώρα μετά την αποχώρηση του Έρικσεν με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο η UEFA ανακοίνωσε τη διακοπή του αγώνα για ιατρικούς λόγους. Απο ανακοπή έφυγε από την ζωή και ο 25χρονος ποδοσφαιριστής Παναγιώτης Ξόμπλιος.

Η στιγμή που κατέρρευσε

Ποιος είναι ο Κρίστιαν Έρικσεν

Ο Κρίστιαν Ντάνεμαν Έρικσεν είναι Δανός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε ως μεσοεπιθετικός στην Σέριε Α για την Ίντερ και στην Εθνική Δανίας.

Γεννημένος στο Μίντελφαρτ της Δανίας, ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στον Άγιαξ, το 2010. Το 2011, ονομάστηκε Καλύτερος Δανός Παίχτης, Καλύτερο Ταλέντο του Ολλανδικού Πρωταθλήματος και Καλύτερο Ταλέντο του Άγιαξ. Με τον Άγιαξ κατάκτησε, έως και το 2013, τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα. Από το 2013 έως και σήμερα αγωνίζεται στην Ίντερ . Το 2013-14, ονομάστηκε Καλύτερος Παίχτης της ομάδας, ενώ το 2015, κέρδισε για τρίτη συνεχόμενη φορά τον τίτλο του Καλύτερου Δανού Ποδοσφαιριστή.

Τον Μάρτιο του 2010, έκανε ντεμπούτο με την Εθνική Δανίας. Ήταν ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στο Μουντιάλ του 2010. Πιο πριν είχε αγωνιστεί και στις μικρές ομάδες της Εθνικής του ομάδας, ενώ το 2011, συμπεριλήφθηκε στην Καλύτερη Ομάδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2011. Με την Εθνική ανδρών έχει κάνει 80 επίσημες συμμετοχές, πετυχαίνοντας πάνω από 20 γκολ. Έχει συμμετάσχει επίσης στο Euro 2012 και στο Μουντιάλ του 2018.