Κυριακή, 01 Αυγούστου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σεφταλιές με χοιρινό κρέας

Προσοχή! Πετάξτε το αμέσως!

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σεφταλιές με χοιρινό κρέας
Ενημέρωση 14.06.2021 13:49
Από Ελένη Ζουγανέλη

Σεφταλιές με χοιρινό κρέας, όπου εντοπίστηκε σαλμονέλα, ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων και σήμανε συναγερμός σε όλους τους καταναλωτές, βγάζοντας ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία κατεψυγμένου παρασκευάσματος από κρέας εκτός πουλερικών που προορίζεται να καταναλωθεί μαγειρεμένο.

ΕΦΕΤ ανακαλεί σεφταλιές με χοιρινό κρέας

Στο προϊόν με την εμπορική ονομασία «FRESH FROZEN ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ», με LOT 20219471, Ημ. Κατάψυξης: 05/03/2021 και Ανάλωση πριν από: 05/03/2022, που παράγεται και συσκευάζεται από την εταιρεία Χ. ΜΙΧΑ ΑΕΒΕ, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού SALMONELLA spp.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το καταναλώσουν. Ενώ, ανακάλεσε και σουβλάκι κοτόπουλο με πιπεριά.

Τι είναι ο ΕΦΕΤ;

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων – Ε.Φ.Ε.Τ. συστάθηκε το 1999. Είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας.

Ως μία δυναμικά αναπτυσσόμενη από πλευράς αρμοδιοτήτων και προδιαγραφών υπηρεσία, ο Ε.Φ.Ε.Τ. συνιστά τον κύριο φορέα ελέγχου τροφίμων στην Ελλάδα. Από την εγκατάστασή του στις 13 Ιανουαρίου 2000 έως σήμερα, καθόρισε τη στρατηγική της ανάπτυξής του, προχωρώντας σε συγκεκριμένες ενέργειες με στόχο τη δημιουργία των προϋποθέσεων που θέτουν τις βάσεις ενός σύγχρονου οργανισμού, ικανού να ανταποκριθεί με επιτυχία στις υποχρεώσεις του.

ΕΦΕΤ ανακοίνωση

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. διεξάγει συστηματικές επιθεωρήσεις σε επιχειρήσεις τροφίμων και ελέγχει κατά πόσο τηρούνται οι κανόνες Ορθής Υγιεινής Πρακτικής και Ορθής Βιομηχανικής Πρακτικής, καθώς και τα συστήματα διασφάλισης υγιεινής των τροφίμων (σύστημα H.A.C.C.P.).

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ - Ανακαλεί επικίνδυνα αλλαντικά

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ - Έριξε πρόστιμο σε 28 επιχειρήσεις

TAGS
Share