Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022 | Επικοινωνία

Δήμητρα της Λέσβου: Ταυτοποιήθηκε η σορός της - Έπεσε θύμα θανατηφόρου τροχαίου με εγκατάλειψη

Ετάφη στο νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου σαν άτομο αγνώστων στοιχείων

Δήμητρα της Λέσβου: Ταυτοποιήθηκε η σορός της - Έπεσε θύμα θανατηφόρου τροχαίου με εγκατάλειψη
Ενημέρωση 14.06.2021 22:57
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Η Δήμητρα της Λέσβου ή αλλιώς Δημήτρης Καλογιάννης ταυτοποιήθηκε και επισήμως, ο οποίος ειχε πέσει θύμα τροχαίου με εγκατάλειψη στις 9 Απριλίου στο Παλαιό Φάληρο και είχε ενταφιαστεί ως αγνώστου ταυτότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η οικογένεια του 64χρονου διεμφυλικού άνδρα που ήταν γνωστός ως η «Δήμητρα της Σκάλας Συκαμιάς» ενημερώθηκε λίγο μετά τις 20:30 απο το Τμήμα Καλλονής οτι ο δακτυλοσκοπικός έλεγχος έδειξε οτι θύμα του τροχαίου ήταν ο Δημήτρης Καλογιάννης. Η οικογένεια, έχει αναθέσει την υπόθεση στη δικηγόρο κυρία Λίλα Ραγκούση ενώ ως τεχνικός σύμβουλος έχει οριστεί ο ιατροδικαστης κ. Σωκράτης Τσαντίρης.

«Δυστυχώς γράφτηκε ο τραγικός επίλογος για την αναζήτηση του Δημήτρη Καλογιάννη. Μετά την ενημέρωση της οικογένειας από το ΑΤ Μυτιλήνης ότι η σορός του θύματος του τροχαίου από 9.4 ταυτοποιήθηκε με αποτυπώματα και είναι ο Δημήτρης Καλογιάννης, η οικογένεια είναι συντρτριμμένη και επιθυμεί να τιμήσει τον νεκρό της και να πενθήσει για την απώλεια της.

Από εδώ και πέρα ξεκινάει ένας αγώνας για την ανάδειξη των αιτιών και την απόδοση των ευθυνών ώστε να μην υπάρξει ξανά άλλος "Δημήτρης". Έχω καθήκον ως υπερασπίστρια, σε συνεργασία με τον κ. Τσαντίρη, τον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας και τον κ. Κουρούκλη από το Silver Alert, να φωτίσουμε κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής» τονίζει στο protothema.gr, η δικηγόρος της οικογένειας του Λίλα Ραγκούση.

Η εξαφάνιση της

Υπενθυμίζεται πως η «Δήμητρα» είχε εξαφανιστεί από τις 6 Απριλίου, με τους συγγενείς και φίλους της να την ψάχνουν αγωνιωδώς χωρίς όμως να καταφέρουν να εντοπίσουν κάτι. Στις 26 Μαΐου η γραμμή ζωής silver alert ενεργοποίησε το κοινωνικό συναγερμό. Μάλιστα έγιναν 3.752 τηλεφωνικές κλήσεις στον οργανισμό οι οποίες όμως δεν επιβεβαιώθηκαν.

Μάλιστα πριν την εξαφάνιση είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης για μικρό χρονικό διάστημα. Η πορεία της υγείας της βελτιώθηκε προσωρινά και για το λόγο αυτό πήρε εξιτήριο. Στην συνέχεια όμως μεταφέρθηκε στο Δρομοκαίτειο. Εκεί αφού παρέμεινε για δέκα ημέρες και στη συνέχεια χάθηκαν τα ίχνη της.

Στις 9 Απριλίου φαίνεται ότι έπεσε θύμα τροχαίου με εγκατάλειψη στο Δέλτα Φαλήρου, τρεις μόλις μέρες μετά την εξαφάνισή της. Σύμφωνα με τον διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Silver Alert, Γεράσιμο Κουρούκλη, οι αρχές ανέμεναν τα αποτέλεσμα του DNA προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για το ίδιο άτομο που είχε εγκαταλειφθεί σε τροχαίο.

Δήμητρα της Λέσβου ταυτοποιήθηκε η σορός της

Η ανάρτηση του Παύλου Χάππιλου για την Δήμητρα από την Λέσβο

«Είναι καιρός να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε τι πετάμε στα σκουπίδια, γιατί τα απορρίπτουμε και με ποιο κόστος. Καλό ταξίδι Δήμητρα, λυπάμαι που αυτός ο κόσμος δε σε αγκάλιασε, ελπίζω να σε αγκαλιάσει ο επόμενος.».

Παύλος Χάππιλος η ανατριχιαστική ανάρτηση του για τον θάνατο της Δήμητρας από την Λέσβο

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Νατάσα Μποφίλιου: Η ανάρτηση «καρφί» για την Δήμητρα της Λέσβου

Δήμητρα της Λέσβου: Συγκινεί ο αδερφός της - «Είδα κάποιες φωτογραφίες του θύματος που μου έδειξαν...»

Share