«Δήμητρα» της Λέσβου: Τι ζητά η οικογένεια μετά την ταυτοποίηση του πτώματος

Η υπόθεση εξελίσσεται σε θρίλερ

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Δήμητρα» της Λέσβου: Τι ζητά η οικογένεια μετά την ταυτοποίηση του πτώματος

Σε θρίλερ εξελίσσεται η τραγική υπόθεση του θανάτου της "Δήμητρας" της Λέσβου. Ο εργαστηριακός έλεγχος, με ταυτοποίηση της σορού μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων, δυστυχώς επιβεβαίωσε την αρχική εικασία που ήθελε το άτομο, που είχε πέσει θύμα τροχαίου με εγκατάλειψη στις 9 Απριλίου και είχε ενταφιαστεί ως αγνώστου ταυτότητας, να είναι η Δήμητρα της Λέσβου.

Οι οικογένεια της "Δήμητρας" της Λέσβου δεν έχει πρόσβαση στα αποτελέσματα της εξέτασης DNA

Την ίδια ώρα πάντως, εντύπωση προκαλεί η άρνηση των δημόσιων υπηρεσιών να παράσχουν πρόσβαση στην οικογένεια για εξέταση DNA, γεγονός που εγείρει πολλά ερωτήματα.

«Δυστυχώς γράφτηκε ο τραγικός επίλογος για την αναζήτηση του Δημήτρη Καλογιάννη. Μετά την ενημέρωση της οικογένειας από το ΑΤ Μυτιλήνης ότι η σορός του θύματος του τροχαίου από 9.4 ταυτοποιήθηκε με αποτυπώματα και είναι ο Δημήτρης Καλογιάννης, η οικογένεια είναι συντετριμμένη και επιθυμεί να τιμήσει τον νεκρό της και να πενθήσει για την απώλεια της. Από εδώ και πέρα ξεκινάει ένας αγώνας για την ανάδειξη των αιτιών και την απόδοση των ευθυνών ώστε να μην υπάρξει ξανά άλλος «Δημήτρης». Έχω καθήκον ως υπερασπίστρια, σε συνεργασία με τον κ. Τσαντίρη, τον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας και τον κ. Κουρούκλη από το Silver Alert, να φωτίσουμε κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής» τονίζει στο protothema.gr, η δικηγόρος της οικογένειας του Λίλα Ραγκούση.

Ποια στοιχεία δεν ταιριάζουν

«Δήμητρα» της Λέσβου

Η ταφή της σορού έγινε από το Τζάνειο νοσοκομείο μετά το ιατροδικαστικό. Η Δημήτρη αναγνωρίστηκε μεν από τον αδερφό της, αλλά μόνο μέσω φωτογραφιών.

Η σορός που ταυτοποιήθηκε, παραδόθηκε στο ιατροδικαστικό μέρες πριν την εξαφάνιση και ενώ είναι παγειωμένη πρακτική ότι σε κάθε περίπτωση κρατούν δακτυλικά αποτυπώματα, φωτογραφίες και dna, τώρα, παρά την παρέμβαση της δικηγόρου, αρνούνται να προχωρήσουν σε εξέταση του δείγματος σε συνεργασία με την οικογένεια.

Πρόκειται για μία φωτογραφική αναγνώριση, μία εξακρίβωση μέσω δακτυλικού αποτυπώματος και μία σορό η οποία έχει ήδη ταφεί. Η δε τροχαία Καλλιθέας, «καλοπιάνοντας» την οικογένεια, πρότεινε να αναλάβει τα έξοδα της κηδείας και της εκταφής-μεταφοράς στην Λέσβο.